*Nettavisen* Sport.

- Hvis du mener jeg skal ta selvkritikk, så gjerne det

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Drillo tok ut Thomas Rogne, men har fortsatt aldri sett ham i aksjon.

14.03.11 19:46

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Jeg innrømmer det, jeg har ikke sett ham.

Det sa Egil Drillo Olsen etter uttaket av Thomas Rogne til Danmark-kampen.

Her ser du hele Norges tropp til den viktige kampen mot Danmark 26. mars.

20-åringen har spilt 19 seriekamper for Celtic det siste drøye året. To ganger har han spilt mot selveste Rangers i gigantoppgjøret Old Firm. I Skottland har de fleste mente at nordmannen har vært bedre enn makker Daniel Majstorovic, som spiller fast på det svenske landslaget. I januar sa Celtic-legenden Billy McNeill til Nettavisen at han synes det var litt rart at Drillo fortsatt ikke hadde sett Rogne i aksjon.

- Thomas har vært veldig god. Han har vært fokusert og målrettet, og er en av de viktigste grunnene til at Celtic nesten ikke slipper inn mål, sa McNeill.

Nå kom altså Rogne med.

Kom med usett
Men Drillo har ikke sett ham etter at han dro fra Stabæk til Skottland i januar 2010.

- Er det ikke litt rart at du ikke har sett ham?

- Jo, men han har ikke vært aktuell tidligere. Vi har hatt ham i bakhodet lenge. Per Joar Hansen (U21-landslagstrener) dro også for å se ham, men da satt han på benken.

- Tar du selvkritikk på at du, som landslagssjef, ikke har sett en spiller du nå tar ut på A-landslaget, i løpet av ett år?

- Jo da. Hvis du synes jeg skal gjøre det, så gjerne det. Jeg har ikke noe problemer med å ta selvkritikk, svarer Drillo raskt og avfeiende.

I stedet er det alt Drillo har hørt om spilleren som nå har gitt ham en plass på A-landslaget. Samt det faktum at Vadim Demidov er ute med skade.

- Alle signaler jeg har fått, vi har blant annet snakket med trener Johan Mjällby der borte, har vært veldig positive. Han har jo også en del erfaring fra yngre landslag, og alt jeg har hørt om Rogne har vært positivt, sier han.

HTML EMBED

Svensk skryt
Det var U21-landslagstrener Per Joar Hansen som reiste over for å se Rogne i aksjon.

- Selv om han ikke spilte da jeg var der, så fikk jeg møtt ham og treneren hans, Johan Mjällby. Det er alltid nyttig. Da ser man hvordan det fungerer for spilleren, og hvordan de ser på ham.

- De var vel positive?

- Ja. De var veldig fornøyd med ham så langt i Skottland. Mjällby sa at Thomas er en spiller som Celtic forventer å få stor glede av i lang, lang tid fremover. Så blir det opp til Thomas å klare det.

- Johan er jo også en person som kan den svenske måten å spille forsvarsspill på, var spiller på det svenske landslaget i mange år og den svenske måten er jo relativt lik den norske. Når han sier at Thomas er god og en spiller de forventer mye av, er det absolutt å ta til etteretning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag