RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Hvordan stoppe Heidi? Det er en statshemmelighet

Sist oppdatert:
Men Nettavisen fikk likevel vite det Thorir Hergeirsson ikke ville ut med.

NORGE - UNGARN 34-13 (19-7):

LILLEHAMMER (Nettavisen): Hun er nesten umulig å hanskes med, Heidi Løke. Motstanderne gjør så godt de kan, men til liten nytte. Nesten hver gang hun får ballen foran kassa, blir det scoring.

Mot Ungarn fredag kveld fikk hun syv sjanser og satte syv baller bak Katalin Palinger. Samme antall fulltreffere satte hun også inn mot Slovenia, mens det ble tre baller i nettet mot Frankrike.

Også for klubblaget Larvik har Løke vært målkåt denne sesongen. Både i den hjemlige ligaen og i Mesterligaen er strekspilleren øverst på toppscorerlisten. Ingen lett kvinne å stoppe, med andre ord.

- En statshemmelighet
Norges landslagstrener, Thorir Hergeirsson, sitter imidlertid på opplysninger de andre lagene i EM nok ville strekke seg langt for å få fatt på. Dessverre for den sympatiske treneren glapp det hele ut av ham i samtale med Nettavisens journalist, og i ekte Wikileaks-stil velger vi å avsløre det hele.

- Om du var trener for et annet lag, hvordan ville du stoppet Heidi Løke?

- Jeg ville tatt ballen fra henne. Jeg skjønner strengt tatt ikke hvorfor de andre lagene ikke har tenkt på dette, sier islendingen til Nettavisen på litt spøkefullt vis, før han legger til:

- Men det der må du stryke fra notatblokka di med en eneste gang. Det er ingen som får lov å vite dette, det er en statshemmelighet, smiler Hergeirsson, og håper at intervjuet snart er over.

Ikke perfekt
Landslagssjefen fikk imidlertid ikke slippe unna så lett. Men der undertegnede forventet at han skulle lovprise sin målkåte strekspiller, viste islendingen nok en gang, at han alltid ser forbedringer i spillet.

- Hun gjør ikke en bra nok jobb i forsvar. Du må alltid se på helheten, vet du. I håndball er forsvar like viktig som angrep. Men hun scorer jo på sju av sju, så framover var det bra, sier treneren.

En som imidlertid øser ut godord i øst og vest er landslagskaptein Gro Hammerseng. Hun er lagvenninne med nettopp Løke i Larvik, og sparer ikke kruttet i beskrivelsen av strekspilleren.

- Jeg har blitt inspirert av mange i løpet av karrieren min, men akkurat nå er det Heidi som er den store inspirasjonskilden for meg, sier Gjøvik-jenta til Nettavisen.

- På hvilken måte?

- Måten hun er på. Hun er positiv, tøff mentalt, sykt god til å spille håndball og gir av seg selv.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere