RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Hvorfor kaste bort 119 mill.?

Sist oppdatert:
Winston Bogarde fikk bare ni A-kamper for Chelsea, men hevet lønn og trente med reservene og juniorene i fire år. Nå er han ute med biografi.

35-åringens forsvarerkarriere bar preg av store opp- og nedturer. Den storvokste landslagsspilleren gjorde stor suksess i Ajax fra 1994 til 1997.

Siden fulgte nedturene i AC Milan, Barcelona og Chelsea. I august 2000 lå det an til en overgang fra Barcelona til Newcastle, hvor Bogarde igjen skulle få spille under eks-Barca-sjef Bobby Robson. Men i siste øyeblikk kom Chelsea inn og doblet tilbudet.

Bogarde takket fornøyd ja til London-klubben og daværende Stamford Bridge-manager Gianluca Vialli priset seg lykkelig over å ha sikret seg den nederlandske landslagsbacken.

Noen få uker etter fikk Vialli fyken. Inn kom Claudio Ranieri, som Bogarde ikke gikk overens med.

Dermed bar det ned på reservelaget, før Winston Bogarde etter hvert mistet trøyenummeret og falt enda ett hakk ned og måtte trene med juniorene.

Men nederlenderen holdt ut helt til kontraktslutt i mai 2004. Den siste A-lagsopptredenen han fikk kom i ligacupseieren mot Gillingham i november 2002.

- Hvorfor skulle jeg kaste bort 15 millioner euro (119 millioner norske kroner, journ. anm.) når pengene allerede er mine? Da jeg signerte var pengene og kontrakten min, fastslår Bogarde i den ferske biografien, ifølge Soccernet.

35-åringen vokste opp som yngstemann i en familie på 13 med en far som levde en omflakkende tilværelse.

- Jeg kunne dratt til en annen klubb og gått ned i lønn. Men hvis du kjenner fortiden min, forstår du at jeg aldri ville gjort det. Som liten var jeg fattig og uten penger. Denne verden handler om penger, og når noen tilbyr deg millioner så tar du dem. Få kommer noen gang til å tjene så mye, og jeg er blant de heldige få. Jeg er kanskje ett av de dårligste kjøpene i Premier League-historien, men jeg bryr meg ikke.

De siste 60 dagene av kontrakten krysset av en etter en på kalenderen i London-leiligheten. Og 14. mai 2004 takket Bogarde for seg og dro hjem til Nederland.

I dag er han partner i Global Music Entertainment, et firma som arrangerer rockekonserter. Og fotballen er han ferdig med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere