RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvorfor, Pozzato?

Foto: Roberto Bettini (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Philippe Gilbert ville ha svar etter mislykket stunt.

Ansiktet til Matthew Goss var det siste de mer klatre- og kjøresterke rytterne ønsket å se da de snudde seg over toppen av Poggio.

Men den sterke HTC-rytteren klarte å holde seg innenfor rekkevidde foran finalen i Sanremo.

- Da de fire (Offredo, Chainel, Van Avermaet og O’Grady, vår anm.) kom seg unna på Aurelia (kystveien), ventet alle på at vi skulle ta opp jakten på dem. Det skulle koste oss dyrt. Jeg forsøkte å rykke sammen med Vincenzo Nibali oppover Poggio, men det var for sent, forteller Gilbert til belgisk TV.

«Min gode venn Pozzato»
I utforkjøringen måtte han bremse opp da Marco Marcato (Vacansoleil) veltet foran ham. To kilometer fra mål gjorde Gilbert sitt siste forsøk, men da møtte han motstand fra uventet hold:

- Jeg forsøkte foran sprinten, men da jeg så at Goss satt sammen med oss, skjønte jeg at det nesten var en umulighet. Goss var for sterk og spilte spillet perfekt.

- Jeg forsøkte også 2,5 kilometer fra mål, og det var et godt trekk. Men min gode venn Pozzato kjørte meg inn igjen. Hvorfor? undret Gilbert.

Ble tatt på senga av Cancellara
Belgieren har unektelig et poeng. Når man støter der, ser man helst at den sterkeste rytteren foran spurten (altså Goss) skal måtte bruke krefter for å tette luka.

Til Pozzatos forsvar kan man selvsagt også hevde at det er skummelt å gi en rytter av Gilberts kaliber så mye som en meter innenfor de siste kilometerne.

Italieneren tenkte trolig det siste, før han la seg på belgierens hjul. Bak der igjen la Goss seg, og fikk således en enklere reise fra mot den avgjørende spurten.

- Jeg betalte en høy pris for kreftene jeg la ned for å hente Gilbert innenfor de siste kilometerne. For noen år siden brant jeg meg mot Fabian Cancellara under en lignende manøver, bemerket han.

- Ville gjort det samme igjen
Det var i 2008, da Cancellara vant Milano-Sanremo foran Pozatto. Den gangen var det Inigo Landaluza (Euskaltel) som dro til, før den sveitsiske tempoverdensmesteren gjorde et kontrastøt på vei nedover mot målbyen.

Ingen maktet å svare på Cancellaras kraftfulle angrep, noe italieneren åpenbart bet seg merke i.

- Jeg visste at jeg tok en sjanse, men når sant skal sies: Det var min eneste mulighet til å gjøre et forsøk på å vinne i Sanremo, forsvarer Pozzato seg overfor Tuttobici.

Katjusja-rytteren har også tidligere fått kritikk for å være defensiv og heller markere andre ryttere enn å gjøre sine egne trekk.

Under VM i Geelong stolte han blindt på Oscar Freires hjul, mens det var Thor Hushovd som gikk fram og vant rittet.

Pozzato var for øvrig den siste italieneren som vant rittet i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere