RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- I år må vi vinne noe

Sist oppdatert:
Arsenals styreleder utfordrer Arsène Wenger.

21. mai 2005. Det var forrige gang Arsenal kunne sette nytt sølvtøy inn i premieskapet. Da ble Manchester United slått i straffesparkkonkurransen i FA-cupfinalen.

Siden har det vært noen magre sesonger for Arsène Wengers gutter. Manchester United og Chelsea har dominert på balløya, og Arsenal har måttet ta til takke med tredje- og fjerdeplasser i den øverste engelske divisjonen og en finaleplass i Mesterligaen i 2006 der det til slutt ble tap mot Barcelona.

Wenger har brukt som unnskyldning at han har et ekstremt ungt mannskap, og at klubben ikke har penger til å handle slik som Chelsea og United.

Må få ut potensialet
Nå har Arsenals styreleder Ivan Gazidis fått nok av unnskyldningene - nå er det trofeer som teller.

- Det er så absolutt vår ambisjon å vinne noe i år. Jeg får ikke vært mer klar på akkurat det, sier Gazidis ifølge Sky Sports.

Sørafrikaneren - som ble ansatt på Emirates i november 2008 - er også klinkende klar på at Wenger har gjort en god jobb med laget, men at det nå er på tide at det fulle potensialet i klubben kommer til live.

- Andre-, tredje- eller fjerdeplass er ikke godt nok. Vi vil vinne noe denne sesongen, og jeg føler at vi har spillerne til å gjøre det.

Imponerende trepoengere
Arsenals pangstart på sesongen er det lite å si på. Forrige helgs overkjøring over Morten Gamst Pedersens Blackburn på Emirates som endte med hele 6-2 til de rødkledte er intet annet enn imponerende, og det samme må sies om Premier League-åpningen borte mot Everton som endte hele 6-1 i favør londonklubben.

Til tross for tapet av Emanuelle Adebayor til Manchester City i sommer, så scorer klubben definitivt mest i den øverste engelske divisjonen. Hele 26 mål har de scoret på sine syv første kamper - med andre ord nesten fire mål per kamp i snitt.

Fortsetter målfesten for Arsenal, kan Gazidis' ønske fort gå i oppfyllelse når vi skriver mai 2010.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere