RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (SCANPIX)

- I dag måtte jeg ta den tunge beslutningen

Maren Hauglis sykdom tvinger henne til å legge opp som skøyteløper.

Maren Haugli kom i medias søkelys da hun i 2008 beskyldte daværende landslagssjef Peter Mueller for trakassering, og amerikaneren som følge mistet jobben.

Også Haugli forlot landslaget etter skandalen, og har siden gått for et privatlag.

I november 2010 fikk hun konstatert betennelse på skjoldbruskkjertelen, og resten av sesongen ble spolert. 27-åringen har de to siste årene jobbet for å komme tilbake på isen.

Nå gir hun opp.

- Jeg har i snaue to år jobbet med en målsetting å komme tilbake på skøytebanen, men i dag har jeg måttet ta den tunge beslutningen at jeg må legge opp, skriver Haugli i en pressemelding.

- I denne perioden har jeg følt at noe er ugjort og ikke fått ut mitt potensial som skøyteløper, men helsen min nå er ikke god nok til at jeg kan trene og forberede meg optimalt, og det gjør at jeg ikke har noe annet valg enn å kaste inn håndkleet.

Haugli har flere topplasseringer internasjonalt, og står med to allroundseiere i NM. Planen var å plotte flere gode prestasjoner inn på merittlista, men sykdommen setter en stopper for comebacket.

- I lang tid har jeg håpet og trodd at dette vil rette seg, men når ikke det skjer så vil jeg ikke risikere helsen for å komme tilbake på skøytebanen. Det er det ikke verdt, sier Haugli.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet å komme tilbake og er lei meg for at jeg ikke har muligheten til det, men jeg setter pris på alt det idretten har lært meg og for alle opplevelser jeg har hatt i forbindelse med dette, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere