- I dag vant vi ett poeng

Foto: EPA/Scanpix

Arsene Wenger var ikke skuffet over de to poengene Arsenal tapte, men heller fornøyd med det ene de endte opp med.

09.01.10 22:25

ARSENAL - EVERTON 2-2:

I tur og orden ble helgens kamper i Premier League avlyst på grunn av kulde og snøvær. Til slutt sto man igjen med bare én ettermiddagskamp lørdag.

I etterpåklokskapens lys skulle nok Arsenal-manager Arsene Wenger ønsket at også Arsenals oppgjør mot Everton hadde blitt avlyst. For kampen der Arsenal for alvor skulle vise sine ambisjoner om å kjempe om tittelen, ble til en forestilling som minnet lite om det Arsenal-laget som har vunnet seks av sine sju siste kamper i Premier League på overbevisende vis.

For i snøværet hjemme mot et av ligaens svakeste bortelag lå alt til rette for festfotball. Med tanke på at serieåpningen mellom de samme lagene endte med 6-1-seier til Arsenal, skulle en tro at hjemmelaget lett skulle ta med seg de tre poengene.

Men mot et hardkjempende og lojalt Everton kom Arsenal-maskineriet aldri i gang. Så stillestående var Arsenal til tider at de lignet mer på snømenn, enn fotballspillere. Derfor var det ikke så overraskende da Tim Cahill spilte fri Stephen Pienaar alene med Manuel Almunia. Pienaar var iskald alene med Arsenal-keeperen, og chippet ballen i mål.

Og til tross for at Tomas Rosicky lyktes i å utligne på overtid, var det lite som minnet om det Arsenal-laget som har begeistret så mange den siste måneden.

- Vi møtte et godt Everton-lag som var mer farlig og skarpere enn oss i dag, sier Arsene Wenger, ifølge Sportinglife.

Everton overrasket fra start
For det var også gjestene som kom best i gang. Etter 12 minutter presenterte Evertons nykommer seg. Amerikanske Landon Donovan gjorde som sin lagkamerat i LA Galaxy, David Beckham, og er nå i Everton. Donovan slo en flott corner som landet på hodet til Leon Osman. Midtbanespilleren var sikker i boksen og headet inn ledelsen til bortelaget.

Arsenal slet mer og mer med å komme i gang, men etter hvert tok vertene over. Derfor var det ikke ufortjent da Denilson satte inn 1-1 for hjemmelaget. Arsjavin spilte til Eduardo, som la igjen til Denilson. Brasilianeren dunket til, og da ballen endret retning i målscorer Osman var lagene like langt.

Likevel var det langt fra overbevisende det Wengers menn viste før pausen. Skulle franskmannens tordentale i pause endre hvordan de rødkledde spilte?

- Vi spilte ikke med den kvaliteten vi er vant med i spillet vårt, men vi hadde viljen, sier Wenger.

Arsenal kom aldri i gang
Men kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. Aggressive Everton-spillere jaget Arsenal-spillerne, og hindret dem fortsatt i å komme i gang.

Derfor var det ikke så overraskende da Pienaar satte inn 2-1 i det 80.minutt. Derfra og ut så det neste ut til at gjestene skulle øke ledelsen. Men store feil i Arsenal-forsvaret ble ikke utnyttet. Dermed fikk Arsenal den sjansen de hadde ventet på. Tomas Rosicky fikk muligheten to minutter på overtid, avslutningen gikk via Lucas Neill. Dermed 2-2.

- Everton hadde flere cornere på slutten og vi kom oss ikke ut av boksen, og da hadde jeg gladelig tatt ett poeng, avslutter Wenger.

Jubelen sto i taket på Emirates, men likevel var det nok en skuffet Wenger som tok med seg det ene poenget. For på en kveld da Arsenal virket trengte det, varmet ikke Arsenal-spillet som det pleier å gjøre. Det kan bli kostbart i kampen om ligagullet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Arsenal

Mest lest på Sport

Annonsebilag