RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I en klasse for seg

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen skjøt fire fulle hus, og sikret sin 48. seier i verdenscupen onsdag ettermiddag. Trener Roger Grubben er full av lovvord. - Han var i en klasse for seg, sier han.

Ole Einar Bjørndalen gikk desidert raskest i sporet, og skjøt også feilfritt på samtlige skytinger i dag. Ingen hadde muligheten til å tukte nordmannen.

- Hva skal jeg si? undrer en imponert herretrener Roger Grubben til TV 2 Nettavisen kort tid etter at Bjørndalen passerte målstreken som suveren vinner.

- Bjørndalen var i en klasse for seg i dag. Jeg kan ikke si annet. Skytingen hans, som var totalt prikkri, er imponerende, under vanskelige forhold. Jeg kan ikke annet gjøre enn å ta av meg hatten, skryter Grubben.

- Det var en enorm prestasjon. Enkelt og greit, mener treneren.

Tangerte Dæhlie
For det norske skiskytter-esset var rett og slett suveren. Bjørndalen tangerte med onsdagens seier i Anterselva selveste Bjørn Dæhlie.

Langrenn-kongen Dæhlie har 48 seiere i verdenscupen. Dæhlie står opprinnelig oppført med 46 seire i verdenscupen, men FIS-reglene sier at OL- og VM seire de siste årene ikke teller i verdenscupen. Totalt har Dæhlie derfor 48 - men nå har Ole Einar Bjørndalen like mye.

- Akkurat det tenker vi ikke så mye på. Det viktigste for ham er å levere prestasjonene i løypen. Om han går forbi ham eller ikke, så er det viktigste at han gjennomfører løpene best mulig frem mot VM, sier Grubben til TV 2 Nettavisen.

Fordel av høyden
Rennene i Anterselva gikk i 1600 meters høyde.Ole Einar Bjørndalen bor til daglig i høyden, og taklet forholdene til punkt og prikke.

- Det er klart at Bjørndalen hadde en fysisk fordel i høyden, ettersom han trener mye under disse forholdene. At du er fysisk vant med høyden, gjør at du blir mer aklimatisert enn konkurrentene som ikke gjør det. Det sier seg jo selv, sier Grubben på telefon fra Anterselva.

Chengye Zhang fra Kina ble nummer to. Han sikret Kinas første pallplassering i skiskyting for herrer noensinne, men måtte se seg slått med 2,33 minutter av suverene Bjørndalen. Nikolay Kruglov fra Russland ble nummer tre.

Bjørndalen gjennomførte et fantom-løp, og suste fra konkurrente i sporet. Samtidig leverte nordmannen feilfri skyting både på liggende og stående, og økte ledelsen gjennom hele løpet. Bjørndalen leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne.

Ujevn skyting
De øvrige norske var dessverre ikke i nærheten av Bjørndalens prestasjoner onsdag. Hallvard Hanevold ble nummer ti, Egil Gjelland 14, Lars Berger 20, Arnstein Mykland 34, Frode Andresen 52 og Stian Eckhoff 69.

- Jeg er totalt sett fornøyd med den norske innsatsen. To blant de ti beste (Bjørndalen og Hanevold, red. anm) er veldig godkjent. Skal jeg imidlertid sette fingeren på noe, er jeg ikke helt fornøyd med skytingen til de øvrige. Det ble for mye upresist. Kun Bjørndalen gjorde det enkelt, og riktig, sier Grubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere