RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

- I mitt livs form

Ole Einar Bjørndalen traff perfekt med formen til ski-VM. Men det er det bare han som vet.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Verdens beste skiskytter gikk som en villmann i Holmenkollen på torsdagens 20-kilometer. Det ble tre bom og fjerdeplass. Hadde han klarte seg med to, hadde han trolig klart å spurte til seieren. Hadde han nøyd seg med én, hadde han utklasset alle.

Og forklaringen er enkel:

- Jeg er i mitt livs form, fastslår Bjørndalen.

- Veldig skuffa
Det var han også under ski-VM for en uke siden. Men sjansen til en topplassering forsvant i snøføyka i Sapporo. Og med den – plassen på stafettlaget, som senere vant gull.

- Jeg var veldig skuffa da jeg reiste hjem, innrømmer Bjørndalen en uke etterpå.

Men selv om også sjansen til sammenlagtseier i verdenscupen i skiskyting forsvant med Bjørndalen var i Japan, sliter han på ingen måte med motivasjonen.

- At det er renn, er motivasjon nok for meg, konstaterer han.

Dristig skivalg
Samtidig er Bjørndalen innstilt på å ta noen sjanser. Torsdag gjorde han det som skulle vise seg å være et sjakktrekk da han valgte ski.

- Jeg vraket de skiene som hadde best glid. I stedet valgte jeg det paret som ga meg den beste følelsen. Det var et riktig valg, fastslår den rutinerte ringreven etterpå.

Allerede lørdag jager han en ny verdenscupseier. Fjerdeplassen på 20-kilometeren gir ham et godt utgangspunkt foran lørdagens jaktstart. Avstanden opp til Raphaël Poirée, som går ut først, er bare 34 sekunder.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere