RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I VM blir jeg villmann

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
REIT IM WINKL (TV 2 Nettavisen): Ni dager før alle forventer at han tar gull på VM-sprinten, gikk Jens Arne Svartedal på en kjempesmell.

Det umulige skjedde. Svartedal er den største favoritten før guttas VM-sprint, men søndag fikk han seg en skikkelig tankevekker på den klassiske sprinten i Reit im Winkl – nøyaktig samme øvelse som det skal gås i under VM.

For første gang i karrieren ble han utslått i en klassisk prolog.

- Jeg ble for nonchalant. Jeg var ikke villmann nok. Men én ting kan jeg love – i VM skal dere få se en helt annen, sier Svartedal til TV 2 Nettavisen.

- Så jeg tror likevel at jeg kan ha godt av dette. Det er en lærepenge. Men det var godt det skjedde i dag, og ikke i VM, fortsetter han.

Til tross for missen er han ikke bekymret for VM.

- Det hadde vært verre å bli utslått hvis jeg ikke hadde gått 15 kilometeren lørdag. Men siden jeg fikk en gjennomkjøring der, tror jeg ikke at dette har noe å si for VM.

Foran VM i Val di Fiemme for to år siden misset Tor Arne Hetland i siste renn før mesterskapet. Likevel endte det med VM-medalje. Svartedal legger dermed ikke alt for mye i missen.

- Jeg er ikke bekymret, og VM-løypene skal passe meg bra uansett. Og med denne lærepengen så skjer ikke dette igjen der, fortsetter han.

- Men du faller bak i kampen om å vinne sprintverdenscupen?

- Det betyr ingenting. Sammenliknet med VM betyr sprintverdenscupen null og niks. Det er ingen som husker hvem som vinner sprintverdenscupen, slår Svartedal fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere