RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Idrett er ikke så viktig

Sist oppdatert:
Om en drøy måned er han storfavoritt til to VM-gull, men Jens Arne Svartedal er ikke helt som alle andre idrettsstjerner.

Svartedal er VM-favoritt både på sprinten og lagsprinten. I tillegg kan det bli gull på stafetten og den klassiske femmila i fellesstart.

- Dette er ikke alvorlig
Skulle alt gå galt, kommer han imidlertid ikke til å bruke lang tid på å komme over skuffelsen.

- Nei, idrett er jo ikke så viktig. Jeg er jo konkurransemann og vil bli skuffet med én gang, men det vil gå fort over. Skulle jeg ikke lykkes i VM, så får det ingen alvorlige konsekvenser. Det gjør jo ingenting. Det verste som kan skje er jo at jeg blir sist, sier Svartedal til TV 2 Nettavisen.

- Langrenn er mer gøy enn alvor for meg. Selv om jeg lever av det, så liker jeg egentlig å titulere meg som en arbeidsløs som bruker mye tid på hobbyen sin, fortsetter 28-åringen.

- En selvfølge å være seriøs
Han understreker at viljen hans til å vinne er minst like stor som alle andre, men at han ikke ser poenget med å fortelle alle og enhver hvor seriøs han er.

- I andre idretter ser jeg mange som er superfokusert rundt seg selv, egen prestasjon og målsetting. De er veldig ivrige på å fortelle hvor seriøse de er. Det mener jeg er selvsagt når man driver på høyt nivå, fortsetter Trøsken-løperen.

- Det er en del som ikke tåler å se nederlag i øynene, men skulle det gå dårlig, så har jeg jo bare gått et dårlig skirenn. Som sagt - det verste som kan skje er at jeg ender sist, og hvor fælt er egentlig det, sier han.

Til helga går Svartedal nye renn i estiske Otepää. Der skal det gås 15 kilometer klassisk og sprint.

Les også:Aukland: - Jeg må nok være heldig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere