*Nettavisen* Sport.

- Idrett er ikke så viktig

Om en drøy måned er han storfavoritt til to VM-gull, men Jens Arne Svartedal er ikke helt som alle andre idrettsstjerner.

04.01.05 12:53

Svartedal er VM-favoritt både på sprinten og lagsprinten. I tillegg kan det bli gull på stafetten og den klassiske femmila i fellesstart.

- Dette er ikke alvorlig
Skulle alt gå galt, kommer han imidlertid ikke til å bruke lang tid på å komme over skuffelsen.

- Nei, idrett er jo ikke så viktig. Jeg er jo konkurransemann og vil bli skuffet med én gang, men det vil gå fort over. Skulle jeg ikke lykkes i VM, så får det ingen alvorlige konsekvenser. Det gjør jo ingenting. Det verste som kan skje er jo at jeg blir sist, sier Svartedal til TV 2 Nettavisen.

- Langrenn er mer gøy enn alvor for meg. Selv om jeg lever av det, så liker jeg egentlig å titulere meg som en arbeidsløs som bruker mye tid på hobbyen sin, fortsetter 28-åringen.

- En selvfølge å være seriøs
Han understreker at viljen hans til å vinne er minst like stor som alle andre, men at han ikke ser poenget med å fortelle alle og enhver hvor seriøs han er.

- I andre idretter ser jeg mange som er superfokusert rundt seg selv, egen prestasjon og målsetting. De er veldig ivrige på å fortelle hvor seriøse de er. Det mener jeg er selvsagt når man driver på høyt nivå, fortsetter Trøsken-løperen.

- Det er en del som ikke tåler å se nederlag i øynene, men skulle det gå dårlig, så har jeg jo bare gått et dårlig skirenn. Som sagt - det verste som kan skje er at jeg ender sist, og hvor fælt er egentlig det, sier han.

Til helga går Svartedal nye renn i estiske Otepää. Der skal det gås 15 kilometer klassisk og sprint.

Les også:Aukland: - Jeg må nok være heldig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.