*Nettavisen* Sport.

- Idrett skal være for alle

Foto: Stian Thelen

Dette er Norges største student-idrettsarrangement.

11.10.12 20:21

BERGEN (Nettavisen): På torsdag braker studentlekene Bergen Challenge løs i Bergen med et stort åpningsshow som avsluttes med et gedigent fyrverkeri.

1533 studenter fra hele landet skal konkurrere i 14 ulike idretter for å kåre den beste studenten i hver idrett fra torsdag til lørdag. Vinnerne i enkelte idretter skal deretter få representere Norge i student-EM i 2013.

Følg Bergen Challenge i vårt livestudio!

Fokus på fysisk og sosial aktivitet
Arrangementet er det største idrettsarrangementet i Norge for studenter. Arrangør er Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS) i samarbeid med Norges studentidrettsforbund (NSI). Dette er andre gang Bergen Challenge arrangeres.

- Formålet er å arrangere mange idrettsturneringer og samle studentidretts-Norge for å ha det gøy på tvers av studiesteder, sier leder for Bergen Challenge, Christian Magnus Knap, til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men det er ikke bare idrett som står i fokus i helgen. På programmet står også sosiale arrangement.

- Vi har også en kulturell del med en åpningsseremoni og avsluttende bankett. I tillegg har vi et festivaltelt på Festplassen, som er hjertet i arrangementet, hvor deltakerne kan samles for å knytte bånd, fortsetter Knap.

Stort mangfold
Ledelsen i Bergen Challenge ønsker også å nå ut med idrettsgleden til langt flere enn studentene i Norge. Fredag arrangeres også en egen konseptdag for personer med funksjonshemninger. Festplassen skal fylles med ulike aktiviteter, foredrag og dersom været tillater det vil det også paraglides ned fra Fløyen.

- Vi vil ha mangfoldet i forhold til gode idrettsutøvere. Idrett skal være for alle, forteller Knap til Nettavisen.

Idrett skal være inkluderende. Derfor ønsker Bergen Challenge å få fram mangfoldet i studentidretts-Norge.

- Det handler om å være glad i idrett. Du trenger ikke å være en seriøs idrettsutøver, forteller arrangementsansvarlig Mie Birgitte Dalen.

- Å ha med personer med funksjonshemninger er veldig viktig for oss, og det er noe som NSI også ønsket. Vi vil ha med alle. Vi har med både toppidrettsutøvere og idrettsutøvere som ikke er så seriøse. Så hvorfor skal ikke vi inkludere personer med funksjonshemninger? utdyper hun engasjert til Nettavisen.

Fredag blir det konkurranser for personer med funksjonshemninger midt på Festplassen i Bergen. Dette arrangementet skal være åpent for alle.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Thelen

Overskudd til veldedig formål
Arrangementet handler ikke bare om å skape vinnere og tapere. Overskuddet vil gå til Handelshøyskolens egen organisasjon NHH AID. Organisasjonen støtter ulike skoleprosjekt i Malawi i regi av Unicef.

- Vi ønsker å gi noe tilbake. Arrangementet er ikke noe vi skal tjene penger på. Her er det 335 frivillige som arbeider, forteller Dalen til Nettavisen.

Myten om at studenter er late og bare fester kan trygt begraves. Knap synes det er flott at studenter fra hele landet kan samles om et slikt arrangement.

- Når du drar rundt i hallene og ser det engasjementet og den idrettsgleden, så stemmer ikke det med fordommene mot studenter. Vi har en økning på 500 deltakere fra i fjor, og det vitner om stort engasjement blant studenter, forteller Knap.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Thelen

Lang reisevei
Allerede torsdags morgen begynte øvelsene. Noen av deltakerne har imidlertid hatt en lang vei fram til arrangørbyen. Tromsø Studentidrettslag stiller blant annet i jenteklassen i innebandy.

- Vi er her fordi vi liker idretten vår. Nå er vi et helt nytt lag. Det er en fin måte å gjøre noe sosialt sammen, forteller jentene til Nettavisen.

Spillerne synes det er greit med en pause fra forelesningssalen.

- Dette er et flott arrangement. Noen av oss har aldri vært i Bergen før. Det er flott med et avbrekk i studenthverdagen, avslutter jentene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Thelen

Hva skjer under Bergen Challenge?

Disse idrettene er representert:
Lacrosse
Badminton
Motbakkeløp
Futsal
Fekting
Squash
Basketball
Bordtennis
Innebandy
Håndball
Halvmaraton
Sjakk
Tennis
Volleyball

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.