RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Idretten blir ikke det viktigste i slike situasjoner

Foto: Ned Alley / Scanpix
Se hilsenen som Petter Northug sender sin svenske konkurrent etter ulykken.

Den svenske langrennsløperen Daniel Richardsson var søndag innblandet i en ulykke like uten for hans hjemsted, Iggesund.

En venn og noen familiemedlemmer hadde punktert, og 31-åringen var i ferd med å sette opp en varseltrekant langs veien da han og den nære kameraten ble påkjørt av en bobil.

Richardssons 25 år gamle venn omkom i lykken, mens langrennsløperen pådro seg et lårbeinsbrudd.

Ulykken har selvsagt preget skiverdenen.

Gjennom den svenske avisen Expressen sender nå Petter Northug sin hilsen til Richardsson.

«Hei Daniel,

Det var leit å høre om ulykken. Jeg skjønner at det er tunge dager.

Sender deg en hilsen med ønske om god bedring. Idretten blir ikke det viktigste i slike situasjoner, men jeg ser fram til å konkurrere med deg igjen.

Beste hilsen

Petter.»

- Petter ble sjokkert da han fikk høre hva som hadde hent, sier Are Sørum Langås, som er prosjektleder for Team Northug.

- Skiverdenen på dette nivået er som en liten familie der alle kjenner alle. Å få høre at Daniel ble skadd i en ulykke der en annen person omkom, er forferdelig, legger Sørum Langås til.

Northug og Richardsson har hatt mange herlige dueller i langrennssporet. Nordmannen har også gitt uttrykk for sin beundring for svensken.

- Jeg har alltid sett opp til Daniel for hans måte å gå klassisk på. Etter dette er han mitt idol, sa Northug ifølge Expressen etter at Richardsson utklasset både ham og resten av feltet i et verdenscuprenn over 15 kilometer klassisk stil i Drammen i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere