RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Idrettene står i kø for OL-plass

Sist oppdatert:
Bandy, hundekjøring og skiorientering er blant idrettene som gjerne vil ha OL-plass. Og Gerhard Heiberg tar gjerne imot.

I sommer stemte Den internasjonale olympiske komité IOK to idretter, softball og baseball, ut fra sommerlekene fra og med 2012-OL.

Men i vinterlekene, som bare teller syv idretter, er det rom for flere. Og de(n) kan bli stemt inn under Torino-OL i februar.

- Det er fortsatt plass til nye idretter, men vi krever at idretten skal drives i 35 nasjoner og på fire kontinenter. Mange står i kø for å komme inn, men curling er den eneste idretten som er tatt opp siden Lillehammer-OL, sier IOK-styremedlem Gerhard Heiberg til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at bandy, skiorientering og hundekjøring har sagt at de vil med i OL.

- Flere andre idretter har også vært hos meg og snakket om å bi tatt opp. Vi har ikke satt noe tak i vinter-OL, men det er sentralt for oss at nye grener skal foregå med is eller snø som underlag, sier Gerhard Heiberg.

Generalsekretær Tomas Jonsson i Norges bandyforbund er optimist, men tør ikke gjette når bandy kan bli sluppet inn i det gode OL-selskap.

- Det internasjonale bandyforbundet har drevet mye lobbyvirksomhet, men ett av ankepunktene er at bandy ikke er utbredt nok. Samtidig er jo IOK ganske pragmatiske hvis de vil, sier Jonsson.

Per i dag spilles det bandy i 15 land på tre kontinenter.

- Vi jobber med å komme inn både i sommer- og vinterlekene ( innebandy og bandy, journ. anm.), og det er en fordel for oss at IOK blant annet ser etter idretter med ungdommelig preg, sier generalsekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere