RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ijeh skylder meg et mål

Sist oppdatert:
Hannes Sigurdsson skulle bare styre kula i et tomt bur. Peter Ijeh ville det annerledes. 

(Klikk på videovinduet over for å se episoden Hannes Sigurdsson refererer til)

STAVANGER (Nettavisen): VIKING–SANDEFJORD 0-0 (kampfakta og spillerbørs):

(Her kan du se alle kampene og scoringene)

83 minutter var spilt i oljebyen, og hjemmelaget var midt inne i et stormløp mot hvalfangerne fra Vestfold. Da serverte Øyvind Svenning den perfekte innsvinger fra venstrekanten. På bakerste stolpe sto innbytter Hannes Sigurdsson og trippet – med pannebrasken klar til et nådestøt.

Plutselig spratt spissmakker Peter Ijeh i været et par meter foran ham og stusset ballen skrått opp i regnværet og langt over tverrliggeren til Espen Bugge Pettersen.

- Så ballen i mål
- Da innlegget kom, så jeg ballen i mål. Jeg har snakket med Peter i garderoben. Han vet at han skylder meg et mål nå, fastslår Sigurdsson.

Islendingen sier det med et glimt i øye. Men smil var det vanskelig å spore i Viking-leiren etter sesongens tredje uavgjortresultat i Tippeligaen. For siddisene var bedre enn Sandefjord i første omgang, og klart bedre enn gjestene i andre. Trøkket førte riktig nok ikke til veldig mange klare målsjanser. Men nok til at de burde ha scoret.

- Normalt scorer vi tre mål i en slik kamp, konstaterer Viking-trener Uwe Rösler.

Han vil likevel ikke kritisere spissene sine.

Midtbanen må bidra
- Det er ikke bare spissene sitt ansvar å score mål. Vi er også avhengige av at midtbanespillerne bidrar med scoringer, poengterer tyskeren, som tilgir Peter Ijehs to grove misser.

Fra start ga Rösler nykommeren Razak Pimpong tillit som makker for Peter Ijeh. Allerede etter fem minutter var Hannes Sigurdsson i oppvarming, og etter pause ble Pimpong igjen i garderoben.

Tre fattige poeng får ghaneseren på Nettavisens spillerbørs, men Rösler vil ikke være med på at det var et feilgrep å gi ham sjansen.

- Vi skapte farligheter med «Pim», og vi skapte farligheter med Hannes, konstaterer treneren.

Frustrerende
Hannes Sigurdsson vil heller ikke kritisere.

- Selvfølgelig er det frustrerende å starte på benken, men Uwe hadde sine grunner for å gjøre det han gjorde. Ulike motstandere krever ulike typer spillere, poengterer han.

Selv om Viking med tre poeng på tre kamper igjen har fått en svak start på sesongen, er det ingen vilje til å svartmale blant spillerne.

- Selv om vi bare har tatt tre poeng, så presterer vi på et helt annet nivå nå enn vi gjorde i fjor. Uwe Rösler har tilført oss mye. Det er mye bedre trøkk på treningene, det er en skikkelig «go» i troppen, og vi spiller god fotball i kampene. Jeg føler at vi burde ha tatt tre poeng mot Start sist, og vi burde definitivt gjort det her mot Sandefjord i dag, fastslår stopperkjempen Ragnvald Soma.

Én ting klarer han imidlertid ikke å legge skjul på:

- Det er frustrerende at vi ikke klarer å sette ballen i mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere