RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke alle får oppleve noe slik

TIL FINALE: Svømmeren Lavrans Solli.
TIL FINALE: Svømmeren Lavrans Solli. Foto: Jessica Gow (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Svømmeren Lavrans Solli klar for VM-finale.

Lavrans Solli (22) innfridde sin egen målsetting. Lørdag stiller bærumsvømmeren i finalen på 50 meter rygg i kortbane-VM.

På veien til finalen noterte Solli seg fredag for nordisk rekord to ganger. I semifinalen slo han rekorden fra kvalifiseringen med 17/100 sekund. Han sikret finaleplassen med tiden 23,33.

- Det var helt greit. Jeg satte personlig rekord, og det er sånn det skal være. Finaleplass var målet, og nå gjelder det å nullstille seg. Jeg vil ytterligere ned i tid, så jeg har lagt bak meg det som ble gjort i dag. Jeg konsentrer meg om det som kommer, sa Solli til NTB.

Solli hadde femte raskeste tid i semifinalen. Raskest var franske Florent Manaudou, som svømte på 22,97. Han var også best under forsøksheatene.

Skal gi alt
Det er ikke mange norske svømmere som er forunt å ta seg til en VM-finale. Solli er faktisk bare fjerdemann på herresiden gjennom tidene som lørdag stiller til start.

- Det er ikke alle som får oppleve en VM-finale. Jeg skal gjøre mitt beste og nyte det. Når du først har tatt deg til en finale, har du alltid forhåpninger om å få til noe spesielt. Jeg skal til i morgen se på et par småting som kan forbedres, lover Solli.

Landslagstrener Petter Løvberg tror på en åpen finale lørdag ettermiddag i Doha.

- Man har alltid en mulighet. Lavrans er blitt bedre og bedre i mesterskapet, og i finalen han kan presse ned tiden ytterligere, sier Løvberg til NTB.

- Best når det gjelder
Det gleder Løvberg at Solli gjør det så bra på 50 meter rygg. For det er egentlig på 100 meter han satser på å bli best.

– Det er betryggende at det ikke har gått utover farten. Igjen har han vist at han er en god mesterskapssvømmer. Han er best når det gjelder, mener landslagstreneren.

Onsdag satte Solli nordisk rekord på 100 meter rygg med 51,33 under kvalifiseringen. I semifinalen fulgte han opp med samme tid, men det var ikke bra nok til å sikre finaleplass.

Også Henrik Christiansen, Sindri Jakobsson og Snorre Næss var i bassenget fredag formiddag. Christiansen satte norsk rekord på 400 meter fri med tiden 3.42,75, men ble bare nummer 18 og er derfor ikke kvalifisert til finalen.

Heller ikke Jakobsson eller Næss tok seg videre fra kvalifiseringen. Førstnevnte ble nummer 37 i kvalifiseringen på 50 meter butterfly, mens Næss svømte inn til 25.-plass på 200 meter bryst. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere