*Nettavisen* Sport.

- Ikke avskrekkende avstand

Langrennstrener Krister Sørgaard var sånn passelig fornøyd den norske innsatsen i fristilsløpet i Kuusamo.

27.11.04 13:54

Det var to nordmenn inne blant de ti beste, der Tore Ruud Hofstad ble nummer ni og Ole Einar Bjørndalen nummer ti.

- Jeg er sånn skapelig, men ikke helt fornøyd. Det er ikke så avskrekkende langt opp til pallen, men vi mangler det siste avgjørende i dag for å ta steget helt opp. Jeg ville vært mer bekymra hvis gutta hadde sagt at de hadde gått et kjempeløp, sier Sørgaard til TV 2 Nettavisen.

Typisk
Ruud Hofstad hadde 17 sekunder opp til Giorgio di Centas tredjeplass, etter å ha tapt noen sekunder mot slutten av løpet.

- Det er veldig typisk å miste litt mot slutten når man ikke er helt i slag. Det er ingen tvil om at alt styret omkring blodprøvene forrige helg, og at Tore måtte reise hjem fra Gällivare påvirket ham mer enn han ville innrømme selv.

- Han var veldig lettet i går da han tok blodprøve foran dagens løp, forteller Sørgaard videre.

Skiskytterne
Tore Ruud Hofstad passerte ikke helsetesten i forkant av løpet i Nord-Sverige forrige helg, og fikk ikke starte. Han hadde 0,2 for høye blodverdier da.

Det var ventet at skiskytterne Ole Einar Bjørndalen, Frode Andresen og Lars Berger skulle hevde seg i toppen. Men Berger droppet rennet på grunn av sykdom, og verken Bjørndalen eller Andresen hadde noen stor dag.

Fikk svar
- Vi hadde jo at det var flere som hadde gjort det bedre. Men vi fikk jo et svar på hvor vi står i dag. Vi skal også huske at nummer en og tre fra skøyterennet på Beitostølen, Lars Berger og Frode Estil, ikke var med.

- Nå får vi bare se framover til neste løp. Det er ikke avskrekkende dette. Det er ikke så langt oppover i tidsdifferanser. Litt mer på hugget så hadde vi hatt en fjerde-, femte-, sjetteplass, avslutter Krister Sørgaard overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.