- Ikke avskriv Hushovd

Foto: Håvard Solerød (Håvard Solerød / procycling.no)

Kurt Asle Arvesen har dessverre blitt ekspert på kragebeinsbrudd.

09.05.10 16:19

Den triste nyheten om Thor Hushovds kragebeinsbrudd på en treningstur, brakte fram vonde minner for Kurt Asle Arvesen.

Eresfjordingen har opplevd det to ganger selv. Først under den 10.-etappen i fjorårets Tour de France, deretter før starten på 2.-etappe i årets Qatar rundt.

Les også: - Verre denne gangen

- Jeg var tilbake på rulle to dager etter operasjonen og på landeveien etter ti dager. Én måned etterpå syklet jeg Tirreno-Adriatico. Sett i etterkant var det nok litt risikabelt å starte allerede da.

- Hva får dette å si for Thor?

- Jeg vet jo ikke hva slags type brudd han har pådratt seg ennå, men det trenger ikke å ha altfor stor betydning i forhold til rehabiliteringstiden. Det viktigste er at man blir operert kjapt, så snekrer de sammen bruddet igjen. Thor er en tøffing. Han klarer å omstille seg etter dette også, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Forfulgt av uhell og skader
34-åringen var i ferd med å avslutte en langkjøring i Romsdalen, da meldingene begynte å tikke inn på mobiltelefonen. Hushovds kragebeinsbrudd føyer seg inn i rekken av uhell i en problematisk tid for de norske sykkelproffene.

- Det går ikke helt på skinner, nei. Gabriel har hatt litt knetrøbbel, jeg har slitt med både det ene og det andre (knetrøbbel og kragebeinsbrudd, vår anm.) – og Edvald har ikke blitt kvitt akillesproblemene. Og nå dette!? utbryter en småsjokkert Arvesen.

- Ikke optimalt
Team Sky-rytteren tror likevel ikke at det blir en skranglete norsk delegasjon som stiller til startstreken i Rotterdam den 3. juli.

- Man trenger ikke å avskrive Thor Hushovd i Tour de France på grunn av dette. Jeg tror han har en sjanse til å rekke Sveits rundt, og om han ikke gjør det, kan han fortsatt sykle seg i form under touren og ta noen etappeseirer. Det er nok ikke optimalt å starte Tour de France uten løp i beina.

- Jeg vet ikke ennå, men det var utrolig synd å høre dette, legger Arvesen til.

- Hva med resten av sykestua?

- Hehe, jeg tror alle mann kommer til å stille til start. Om alle ikke er 100 prosent, så stiller vi likevel topp motivert på startstreken, lover Arvesen.

PS! Både Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen skulle egentlig sykle Tour de Picardie mellom 14.-16. mai. Nå ser det i stedet ut til at Boasson Hagen må vent til Bayern Rundfahrt, mens Arvesen sikter mot Tour of Luxembourg i juni.

Les flere nyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.