RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bare å hente gullet

Marit Bjørgen depper ikke over VM-bronse, men innrømmer at hun kanskje burde ha valgt en annen taktikk.

SAPPORO (Nettavisen): Astrid Jacobsen og Marit Bjørgen førte an i VM-lagsprinten helt til den siste hesteskoen på ankeretappen inne i Sapporo Dome.

Der måtte en sjanseløs Marit Bjørgen slippe både finske Virpi Kuitunen og tyske Claudia Künzel-Nystad foran seg.

Luka ikke stor nok
- Jeg ble stokk stiv og hadde ikke mer å gi, konstaterer Bjørgen.

Hun innser at hun måtte betale for den norske taktikken.

- Planen var at jeg skulle skaffe meg ei luke i motbakkene. Dessverre ble ikke luka stor nok, slik at de fikk bakskiene mine inne på stadion, forklarer 26-åringen.

Bjørgen angrer ikke på taktikken, men innrømmer i etterpåklokskapens lys at hun kanskje burde ha valgt plan B i den siste bakken.

Ikke Bjørgen-føre
- Kanskje jeg burde brukt litt mindre krefter, så jeg ikke hadde blitt så stiv. Men jeg vet jo at både Kuitunen og Künzel har sin styrke på flatene, mens jeg har min styrke i bakkene. Dessverre var det litt løst i løypa. Det er ikke mitt drømmeføre. På slikt underlag får man dårlig betalt for frasparkene, poengterer hun.

Derfor er Rognes-jenta med fire VM-gull fra tidligere mesterskap fornøyd med bronse.

- Vi gjorde vårt beste, men to lag var bedre enn oss. Det er ikke bare å reise til VM og hente gullet, poengterer hun.

Har fungert bra
Den kroppslige opplevelsen var positiv.

- Jeg synes jeg gikk godt i motbakkene, og hittil har det fungert bra for meg her i Sapporo. Jeg tror jeg kan være med å kjempe om flere medaljer, sier Bjørgen.

Det tror også Egil Kristiansen. Han innser at Bjørgens kraftanstrengelser i motbakkene kanskje kostet Norge gullet, men ville uansett ha valgt samme taktikk en gang til.

- Nå har vi to medaljer på to dager. Det er vi veldig godt fornøyd med. Begge våre gjennomførte helt greit i dag, men dessverre var det ikke drømmeforhold for Marit, konstaterer han

- Marit den beste avslutteren
Å bruke torsdagens individuelle gullvinner Astrid Jacobsen som ankerkvinne, vurderte han aldri.

- Vi vurderte det til at Astrid er den beste starteren, mens Marit er den beste avslutteren. Men i dag var det dessverre to som var enda bedre, mener Egil Kristiansen.

Neste distanse for langrennsjentene er søndagens 15 km fellesstart med skibytte. Der går Marit Bjørgen sammen med Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Betty-Ann Nilsen. Sistnevnte får dermed sin VM-debut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere