*Nettavisen* Sport.

- Ikke døm Sundgot

Norges mest berømte fair play-spiller tar LSK-spissen i forsvar.

27.09.07 12:57

Arne Larsen Økland, med 54 landskamper og 13 mål for Norge, huskes best for målet han IKKE scoret. På stillingen 3-0 til Bayern Leverkusen i en kamp mot selveste Bayern München i 1981 hadde Økland hadde gjort hat trick, fikk godkjent en fjerde scoring, men gikk selv og sa i fra at ballen aldri hadde vært over målstreken.

Les også:Er dette tidenes fair play?

Siden har Økland vært selve symbolet på fair play, men likevel vil han ikke fordømme Sundgots handsemål onsdag kveld.

- Ikke døm Sundgot, i alle fall ikke for hardt, oppfordrer den gamle storscoreren.

Økland, som poengterer at han ikke så kampen, mener likevel at det er liten tvil om at Sundgot utviser dårlig sportsånd forut for scoringen.

- Klart det er usportslig, sier Drillos tidligere assistenttrener (på landslaget, red.anm).

- Og når man først gjør noe slikt, så bør man si i fra til dommeren etterpå.

Formildende omstendigheter
Likevel kan den gamle måltyven forstå at Sundgot ikke gjør det.

- Det er i en semifinale i cupen, det koker, og adrenalinet pumper. Du har ikke så lang tid til å reagere på, så det finnes en del formildende omstendigheter her, hevder Økland.

- Sundgot er en flott spiller som har måttet tåle mye, understreker rogalendingen.

Usikker om han hadde sagt i fra ved 0-0
Selv fikk han legendestatus etter han annullerte sin egen scoring i toppkampen mot Bayern München. Men hadde han gjort det hvis det sto 0-0 i det 89. minutt?

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg håper det, men jeg vet ikke, og det er et spørsmål man aldri vil få svar på – det kom veldig bardus på den gangen.

- Jeg tenkte at «den var jo ikke inne» da dommerne dømte mål. Paul Breitner og Karl-Heinz Rumenigge protesterte kraftig fordi de så at det ikke var mål, så jeg fikk litt tid på meg. Så spurte jeg to lagkompiser om hva jeg burde gjøre, den ene sa jeg burde si ifra, den andre sa nei, så der var det ikke mye hjelp å få. Men det gikk et drøyt halvminutt før dommeren skulle sette i gang spillet, og derfor fikk jeg tenkte meg om, og jeg valgte så å si ifra.

- Sundgot hadde vel minst like mye tid i går, i og med at Stabæk-spillerne løp etter dommeren og diskuterte med ham på midtstreken før avspark ble tatt?

- Med den tida han fikk da, burde han ha sagt i fra, avslutter en likevel lite fordømmende Arne Larsen Økland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.