RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

- Ikke engang Gud kan forby dette

Sist oppdatert:
Diego Maradona med klar tale til Fifa.

Diego Armando Maradona er oppgitt over det internasjonale fotballforbundets regelverk i forhold til internasjonale kamper i store høyder. Mandag spilte han selv en kamp i 3600 meters høyde i Bolivia, der landets president Evo Morales for øvrig også deltok, og Maradona hadde følgende klare beskjed til Fifa etter kampen.

Refset Blatter
- Jeg, i en alder av 47 år, og president Morales, har vist Fifa at det går an å løpe på denne banen. Man må spille der man er født. Ikke engang Gud kan forby dette, og særlig ikke Fifa-president Sepp Blatter, sa Maradona til pressen etterpå, ifølge Reuters.

Maradona mener forbudet er en skam.

GODE VENNER: Evo Morales (til venstre) og Diego Maradona hadde en god tone seg imellom under oppvisningskampen i Bolivia mandag.
GODE VENNER: Evo Morales (til venstre) og Diego Maradona hadde en god tone seg imellom under oppvisningskampen i Bolivia mandag.

- Det er meningsløst, fordi de vil at Bolivia skal dra et annet sted å spille fotballkamper. Det handler om politikk. Dette ble bestemt av folk som aldri har spilt fotball, sa han.

Oppvisningskampen i Bolivia ble arrangert for å samle inn penger til flomofre i landet. Maradonas lag vant 7-4 over Morales’ lag.

En ukes forberedelser
Fifa bestemte fredag at internasjonale kamper kan bli spilt i 2750 meter over havet og lavere, dersom lagene på forhånd har fått en uke på å akklimatisere seg. Nivået kan heves til 3000 meter dersom motstanderne får to uker på seg til forberedelsene.

Siden klubbene bare er forpliktet til å gi fra seg spillerne fem dager før landskampene, betyr beslutningen i praksis at dette ikke lar seg gjøre. Det betyr også at Ecuador og Bolivia, som tradisjonelt spiller hjemmekampene sine i Quito og La Paz, må flytte sine hjemmekamper til lavere høyder.

Les mer om fotball her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere