Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke et fiasko-VM

Foto: (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Gunnar Pettersen er svært skuffet over at VM-eventyret er over, men er ikke enig at mesterskapet har vært en fiasko.

DANMARK - NORGE 27-25 (15-13): - Dette er en sportslig fiasko, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli i det sluttsignalet gikk i Ostseehalle i Kiel og Norges VM-håp var ute.

En svært skuffet Gunnar Pettersen synes imidlerid ikke håndballgutta har noe å skamme seg over.

- Vi gjør en god kamp, og det er ingen katastrofe å tape mot gode nasjoner som Danmark og Ungarn. Vi hadde som mål å gå videre til mellomspillet, og mente sjansen til det var 50 prosent. Nå var det dessverre den andre 50 prosenten som slo til, sier landslagssjefen til TV 2.

- Små marginer
Norge tapte thrilleren mot Danmark, og må ta til takke med B-sluttspillet. Der skal landslaget kjempe om en 13. plass i VM. Det kan ikke beskrives som annet enn en sportslig nedtur for de norske håndballherrene.

- Sånn er idrett. Vi gjør en bra kamp, men det er små marginer, sier Pettersen.

- Jeg har ikke noe klart svar på hvorfor det gikk sånn, legger han til.

Norge pådro seg flere utvisninger, og spilte blant annet med bare tre spillere på banen i åtte sekunder. De mange utvisningene kostet, og til tross for at det var svært jevnt de siste ti minuttene, skaffet Danmark seg det nødvendige overtaket helt mot slutten.

- Det ble tungt med de tre kjappe utvisningene på fire minutter i andre omgang. Det skal noe til å stå imot slikt. Dessuten må vi bli bedre til å sette sjansene. Men det er svært små marginer, gjentar Pettersen.

B-sluttspill
Danmark ledet 15-13 til pause etter en svært ujevn åpningsomgang av Norge. Etter hvilen løftet Norge seg og ledet en stund med tre mål. Blant annet takket være Ole Erevik, som tidvis vartet opp med storspill etter at han overtok for Steinar Ege i det norske målet i første omgang.

Men utvisningene gjorde det for tungt for Norge. Til slutt trakk Danmark det lengste strået. Dermed er Norge ute av kampen om VM-medaljer, og må i stedet nøye seg med B-sluttspill.

- Det gjelder å være nøyaktige hele veien. Da vi ledet med tre mål, gjorde vi for enkle feil. Da blir vi spist opp, sier landslagssjefen.

Jørgensen innfridde
Pettersen plasserte Håvard Tvedten på tribunen til fordel for forsvarsskjempen Bjarte Myrhol, mens André Jørgensen tok Kristian Kjellings plass i startoppstillingen. Det så lenge ut til å være et vellykket valg.

For Jørgensen, som ofte spiller meget godt mot Danmark, leverte tidvis glitrende spill i angrep. Den nesten to meter høye storskytteren banket inn fem mål de første 30 minuttene, og plusset på to etter sidebytte.

Det var imidlertid en mager trøst.

- Dette er utrolig bittert. Jeg er dødsskuffet, for vi hadde sinnssykt gode muligheter til å klare dette da vi ledet med tre mål etter pause, sier Norges toppscorer.

Du kan se håndball-VM direkte og i opptak på TV 2 Sumo (web-TV)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!