- Ikke et tegn på respektløshet

TREKKER PORTE: Team Sky har valgt å trekke fjorårets vinner av Paris-Nice, australske Richie Porte, fra årets utgave. Her sykler han med ledertrøyen under fjorårets utgave.

TREKKER PORTE: Team Sky har valgt å trekke fjorårets vinner av Paris-Nice, australske Richie Porte, fra årets utgave. Her sykler han med ledertrøyen under fjorårets utgave. Foto: Jeff Pachoud (Afp)

Team Sky trekker fjorårets Paris-Nice-vinner fra årets ritt.

09.03.14 12:44

Rittdirektør i Paris-Nice, Christian Prudhomme i ASO, har sagt at Team Skys tilbaketrekning av den regjerende sammenlagtvinneren Richie Porte er et respektløst trekk.

Porte ble trukket fra rittet for å erstatte en skadet Chris Froome i det italienske etapperittet Tirreno-Adriatico. Hovedpersonen selv mener at valget ikke var respektløst.

- Ikke respektløst
- Jeg forstår selvfølgelig utsagnene fra ASO, sier Porte til Cyclingnews.com søndag.

- Paris-Nice er et historisk løp og et veldig viktig løp for ASO, og det er også et viktig løp for meg. Det var det første store løpet jeg vant i min karriere, sier Sky-rytteren.

- Jeg tror ikke de bør se det som et tegn på respektløshet. Noen ganger må man ta vansklige beslutninger, og det var akkurat det vi gjorde her, avslutter Porte.

Fem norske
Det er fem norske ryttere som stiller til start i årets utgave av etapperittet Paris-Nice. Disse er: Lars Petter Nordhaug (Belkin), Thor Hushovd (BMC), Alexander Kristoff (Katusha), Edvald Boasson Hagen (Sky), Gabriel Rasch (Sky)

Rittet begynner søndag 9. mars og avsluttes i Nice søndag 16. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.