RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke for nervebunter

Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisens fotballskribent, Bengt Eriksen, mener det er fordel Vålerenga i kampen om seriegullet. Men han advarer om at siste serierunde ikke er for folk med dårlige nerver.

Det er mulig å løse opp anspente muskler på fem dager, men det går ikke av seg selv når anspentheten kommer fra hodet. Derfor er det fordel Vålerenga før lørdagens slag om seriegullet.

Jeg snakker vålerengelsk. Derfor er det dem som vil påstå at jeg har skjulte motiver for å skrive som jeg gjør nå. Dem om det, for i går så jeg forbilledlige eksempler på forskjellen mellom harmoni og disharmoni før slaget om eliteseriegullet.

Jeg fulgte HamKam - Vålerenga nøye på tv. Jeg så Bodø/Glimt - Rosenborg med et halvt øye på en annen tv. Kontrasten mellom VIF og RBK var slående.

Det ble intet fyrverkeri av en fotballkamp på Briskeby. Men den var spennende til det siste, og det selv om Kamma ikke hadde sjans (hvilket er noe annet enn å ha én eller to sjanser!). Jeg er klar over at kamper starter med helt forskjellig utgangspunkt. Dog, VIF hadde full kontroll på Briskeby og vant (1–0). RBK tapte nylig 3-0 der.

Vålerenggutta virker ikke stressede og jobber hardt hele tiden. Trener Kjetil Rekdal smiler og ser ut til å kose seg. I det hele tatt oser det en «vi gleder oss for dette har vi lyst til»-holdning fra VIF-erne.

Rosenborgerne spiller uvanlig forknytt. I går jublet Fredrik Winsnes i ett minutt etter at han scoret det som ble seiersmålet. Alle musklene var i helspenn under feiringen. Jeg så trener Ola By Rise krølle seg sammen i krampe da Frode Johnsen ikke lyktes med å score på straffespark. RBK-laget ser ut til å slite med den forpliktende rollen som gullmonopolist. Det ser ut som om dette er noe de «må».

RBK ser ut til å tenke mer konsekvens enn prestasjon. Med det så de ut som nervebunter i går sammenlignet med VIF.

Det kan innvendes at jeg nå bare peker på forhold som støtter synet mitt. Til mitt mulige forsvar: Det jeg anfører er ikke vitenskap. Men det er umulig å komme unna denne så fremtredende forskjellen jeg så i går, for vinneren av helgens eliteserieslag blir det laget som tåler trøkket før og rundt kampen.

Vålerenga var håret fra å rykke ned i fjor. De fikk 28 poeng og måtte gjennom to nervepirrende kvalifiseringskamper mot Sandefjord. Ett år etter har de muligheten til å bli eliteseriemestere, og de gleder seg med cirka 10.000 hoiende medlemmer av Klanen i ryggen.

Rosenborg vant eliteserien 2003 på 61 poeng. Snittpoengsummen deres siden 1995 er 59 poeng. I år vinner VIF eller RBK serien på 45, 46 eller 48 poeng! Jeg tror RBK lever med hvilken poengsum det skal være bare de blir mestere, men akkurat nå tynges dem av at forventningene så langt fra er innfridd.

MEN: Det var dette med å tåle det kommende trøkket, da! I en kamp som enda ikke er spilt. RBK har greid det flere ganger enn jeg kan huske – både i vår hjemlige serie (f.eks. 28. oktober for tre år siden, da de moste Brann 6–2 på Brann stadion i en kamp de måtte slå Brann for å bli mestere) og i Champions League - men nå virker forutsetningene dårligere enn på lenge. De mangler rett og slett øving i langdryge motbakker som nå. De må vinne, mens Vålerenga bare fryder seg over muligheten.

Eliteseriens siste runde er ikke for nervebunter.

BENGT ERIKSEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere