- Ikke forbudt å snakke om gull

Trener Jan Jönsson hyller moralen til Stabæk-spillerne etter den imponerende opphentingen mot Lyn.

14.08.06 07:21

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Stabæk fikk en marerittstart på hjemmeoppgjøret med Lyn. De første minuttene presset bortelaget voldsomt, og etter bare tre minutters spill satte Edu inn 1-0. Etter en halvtimes spill doblet nigerianeren oslolagets ledelse med en perle av de sjeldne. Da var det tungt å være Stabæk-spiller.

Se Edus supermål og alle høydepunktene gratis på FXTV

Bedre selvtillit
Men bæringene ga aldri opp, og til slutt vant Stabæk kampen etter mål av Somen Tchoyi, Joakim Persson og Veigar Páll Gunnarsson.

- Uten moral hadde vi aldri vunnet i dag. Vi fortsetter å tro på angrepsspillet vårt, og kommer tilbake, sier en tydelig stolt Stabæk-trener Jan Jönsson.

- Slike kamper endte uavgjort tidligere i sesongen, men nå har vi fått marginene på vår side. En av årsakene til det er at alle er friske og skadefrie på trening. Vi har fått trent bedre, og selvtilliten har økt, fortsetter Jönsson.

Ikke tull med gull
Seieren førte til at Stabæk tok et jafs på serieleder Brann. Nå skiller det bare tre poeng opp til bergenserne.

På spørsmål fra pressen om Stabæk nå snakker om mulighetene til å ta gull, svarer suksesstreneren følgende:

- Det er ikke forbudt å snakke om gull, sier Jönsson med et lunt smil.

- Men for å være realistisk tror jeg Brann, Lillestrøm eller Rosenborg vinner, mener Jönsson.

- Sviktet defensivt
Trener-kollega Henning Berg i Lyn mener Stabæk-vant en fortjent seier, til tross for at laget hans ledet 2-0 underveis.

- Vi var ikke gode nok i dag. Spesielt defensivt var vi dårligere enn Stabæk, sier Berg, som ikke legger all skyld på det urutinerte stopperparet Daniel Theorin og Kim André Madsen, som vikarierer for skadde Tommy Berntsen og Steven Lustü.

- Det er ikke bare forsvarets feil at vi taper. Hele laget sviktet defensivt i dag, sier Berg.

Og det har han helt rett i. Stabæks midtbane, med Tommy Stenersen og Alanzinho i spissen, hadde en enkel oppgave med å fore superspissene Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson med stikkballer. Hadde duoen hatt normal uttelling, kunne det fort blitt 2-3 mål til på Nadderud.

Edu-magi
Men publikum fikk likevel se en meget underholdende fotballkamp med mange flotte mål. Edus andre scoring var av et kaliber man sjelden ser i Tippeligaen. Den 20 år gamle nigerianeren, som følges nøye av storklubber i England og Russland, spilte ball-i-hatt med Stabæk-forsvaret med sin ekstreme hurtighet og teknikk: Edu får ballen noen meter utenfor hjørnet av 16-meteren, drar seg fri fra Mike Kjølø, vipper ballen elegant over Marius Morisbakk Skjønsberg, før han nok en gang drar seg forbi Kjølø og skrur ballen utagbart opp i lengste kryss.

- Det var et fantastisk mål, gliser Edu etter kampen.

Han er imidlertid ikke sikker på om han rangerer mesterstykket høyere enn det frekke hælsparket han presterte mot Molde i forrige runde.

- Det var veldig vakkert det også. Så det er ikke så lett avgjøre hvilket som var penest, sier 20-åringen, som måtte ut midtveis i 2. omgang på grunn av en kneskade.

- Jeg landet forkjært i en hodeduell i 1. omgang. Jeg følte at jeg skapte farligheter for Stabæk-forsvaret hver gang jeg hadde ballen, og hadde så lyst til å score vinnermålet. Derfor fortsatte jeg etter hvilen selv om trenerne mente jeg burde bytte ut, forklarer Edu.

- Jeg har aldri hatt problemer med kneet før, og vet ikke hvor alvorlig skaden er. Det gjør vondt nå, og jeg skal til MR-undersøkelse i morgen, sier Edu.

Les mer om Edu her: - Vanskelig å beholde Edu

Hadde kink- scoret med hodet
Stabæks tre mål var også av det vakre slaget. Somen Tchoyi redusering kommer etter en flott enkeltmannsprestasjon på høyrekanten, der han viste kraft, fart og skuddstyrke. Joakim Persson utlignet med en pent plassert markkryper fra 15 meters hold etter en fint oppbygd angrep, mens seieresmålet ble headet inn av Veigar Páll Gunnarsson med et godt timet løp på en fin corner av Tommy Stenersen.

En imponerende prestasjon ettersom Gunnarsson har slitt med kink i nakken de siste dagene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.