Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke gått opp for oss ennå

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): - Dette er helt fantastisk. Det har ikke gått opp for meg ennå at vi er verdensmestre, gliser Liv Grete Skjelbreid Poiree etter stafettgullet i Oberhof.

Stafett-gullet torsdag ettermiddag var det første gullet for skiskytterjentene noensinne i VM- eller OL-sammenheng.

- Det tenker vi som regel ikke på. Men det er helt fantastisk å få gull, smiler Liv Grete Poiree etter gullet.

- Jeg er veldig, veldig glad nå. At vi er historiske er ikke så viktig nå, sier Gro Marit Istad Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Fokus bort fra Liv Grete
Etter jentenes stafettgull stod plutselig ikke bare Liv Grete Skjelbreid Poiree alene i sentrum. Plutselig ville hele verdenspressen ha en bit av alle fire på det norske laget.

- Det er greit som det har vært tidligere, det kan godt være sånn i fremtiden - at Liv Grete tar seg av oppmerksomheten mener jeg, sier Linda Tjørhom.

Tjørhom, som gikk en solid første etappe, etterfulgt av fremragende gjennømførte etapper av Gunn Margit Andreassen og Gro Marit Istad Kristiansen, får gode råd på veien av Liv Grete Skjelbreid Poiree.

- Hold beina på jorden, så blir det bra, sier Liv Grete Skjelbreid Poiree til TV 2 Nettavisen.

Oppvask for Raphael
Hun har nå like mange gull som ektemannen Raphael Poiree i Oberhof-VM, og lover ektemannen skal straffes om hun blir mestvinnende i hjemmet.

- Ja, jeg står fast ved at Raphael må ta oppvasken, ler hun

Nøktern optimist
Trener Odd Lirhus var på forhånd nøktern optimist på tanke på norsk landslagssgull på stafetten. Men jentene på laget hadde en annen oppfatning.

- Ja, løpet ble nesten som vi ventet på forhånd. Jeg ledet stort før siste etappe, men var litt nervøs fordi de andre jentene hadde gått så bra, sier Liv Grete Skjelbreid Poiree.

- Jeg visste vi hadde sjansen til gull på forhånd, og vi tok vare på sjansen, sier Linda Tjørhom, som før stafetten var plaget med magesmerter.

- Det gikk fint, sier hun.

- Vi var nok litt usikre på Linda på forhånd, men hun gjennomførte strålende. Akkurat som de andre jentene på laget, sier Gunn Margit Andreassen og smiler bredt.

Seiersgliset.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene