- Ikke gunstig med utsettelse

VM skiskyting - snøtrøbbel

VM skiskyting - snøtrøbbel Foto: Scanpix

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Arne Idland liker dårlig at herrenes normaldistanse er utsatt til 17.15 onsdag ettermiddag.

Først var det vinden som skapte store problemer for skiskytterne. Nå er det tåken. Ved enkelte tilfeller var tåken så tjukk at løperne ikke en gang kunne se blinken på standplass.

- Ved slike tilfeller er det eneste rasjonelle en kan gjøre å utsette. Det har jo skjedd en gang før, i Holmenkollen, sier Arne Idland til TV 2 Nettavisen.

Ikke gunstig
Landslagssjefen kan melde om godt humør blant de norske gutta tross utsettelsen. I første rekke ble normaldistansen utsatt til 15.00, men deretter besluttet juryen å utsette i ytterligere to timer.

- Det verste som kunne skje, var at løperne fikk ulike forhold på standplass. Det eneste rettferdige er at det da blir utsettelse, sier Arne Idland.

Men han innrømmer det er svært lite gunstig for løperne rent fysisk når slike ting skjer.

- Det er jo selvsagt langt fra ideelt å først varme opp på vanlig måte, for så å slappe av og igjen varme opp. Men slik er det for alle, og påvirker ikke de norske spesielt, sier Arne Idland.

Hjem å slappe av
- Nå skal løperne hjem, slappe av og få i seg litt mat. Så vil de stille opplagte på startstreken igjen klokken fem, fortsetter han.

- Tror du det blir renn i dag?

- Jeg er ikke spåmann, for å si det sånn. Men enkelte lokale her tror ikke det blir mlig å gjennomføre i dag, svarer Idland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.