RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke helt som Trondheim

I Trondheim i 1997 fikk han diplom foran 100.000 mennesker. Mandag fikk Roar Ljøkelsøy VM-sølv foran 100.

SAPPORO (Nettavisen): For ti år siden gikk VM i nordiske grener av stabelen i Trondheim. To ganger i løpet av mesterskapet opplevde 20 år gamle Roar Ljøkelsøy å få være aktør i premieseremonien – der 100.000 mennesker kranset scenen på Torvet.

Det ble diplomer for sjetteplass individuelt og femteplass i lagkonkurransen.

Enorm kontrast
Mandag ettermiddag mottok Ljøkelsøy igjen VM-heder. Også denne gangen på en scene på et torg. Men kontrasten mellom Trondheim 1997 og Sapporo 2007 kunne knapt ha vært større.

Drøyt hundre personer var møtt frem, derav en stor andel nordmenn, for å hylle medaljevinnerne fra lagkonkurransene i hopp og kombinert, og duathlon for kvinner

- Det var ikke helt som i Trondheim, medgir Roar Ljøkelsøy (30) etter å ha mottatt karrierens ellevte internasjonale mesterskapsmedalje.

- Litt mer stemning
Kollega på sølvlaget, Anders Bardal, var også med i VM i Trondheim. Som tilskuer.

- Det var litt mer stemning der, ja, husker jeg. Men dette var uansett stort for meg, sier Bardal, som helt siden den gangen har drømt om nettopp en VM-medalje.

- I Trondheim sto jeg oppstilt i bakken med ei gul lue med påskriften «hopprekrutt». Jeg tror jeg var på tv også. Det var stort, mimrer Petter Tande.

- Men jeg synes det var en fin seremoni her også, understreker kombinertløperen etter å ha mottatt sin bronsemedalje.

Gulljenta fikk gå
- Jeg er glad for at jeg fikk medaljen her, og ikke foran fem tilskuere på stadion i går. Men det var et større opplevelse å krysse mållinja, fastslår Kristin Størmer Steira, som vant bronse i kvinnenes duathlon.

Steira opplevde i det minste interesse fra et stort norsk pressekorps. Gullvinner Olga Savialova fra Russland ruslet ut av seremoniområdet uten at en eneste journalist var interessert i å spørre henne om noe som helst.

Kort oppsummert: Det er ikke akkurat VM-feber i Sapporo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere