RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

- Ikke hørt fra United

Sist oppdatert:
Men det er svært mange andre som er veldig ivrige på å sikre seg Tippeligaens heteste potet – Anthony Annan.

NADDERUD (Nettavisen): Anthony Annan (22) er Tippeligaens heteste potet for tiden, og jages av et kobbel britiske klubber skal man tro de engelske tabloidavisene. Selv vet hovedpersonen ikke helt hva som skjer.

- Jeg var og trente med Blackburn, og følte det gikk bra der, sier Annan til Nettavisen.

- Blant annet spilte vi en treningskamp elleve mot elleve, og etter kampen tok Paul Ince meg til side og sa at han hadde sett meg i mange kamper, og at han mente jeg ville passe godt inn i det systemet han ønsker å bruke.

- Skulle vært i England nå
På grunn av Stabæks seriekamp mot Aalesund sist helg måtte han returnere til Norge fortere enn man hadde ønsket på Ewood Park, og noen kontrakt ble det ikke.

- Jeg skulle helst vært i England nå, de ville se litt mer av meg på trening.

- Dessuten sa agenten min til meg at Arsenal også ville ha meg ned for å se nærmere på meg.

Et hektisk Stabæk-program har imidlertid umuliggjort ytterligere treningsopphold på balløya. Det er imidlertid nok av interessenter som i stedet må vurdere Annan ut fra det han presterer på norske arenaer for tiden.

- Jeg har hørt ryktene om at jeg er ønsket av Manchester United, men har ikke hørt noe fra dem selv. Men det er også spanske klubber som har vist interesse, sier midtbanespilleren til Nettavisen.

Venter spansk bud
Noe bud foreligger det dog ennå ikke på ghaneseren, selv om Daily Mirror onsdag skrev at Racing Santander skal ha tilbudt drøyt tyve millioner kroner for Annan.

- Det er foreløpig ingen klubber som har lagt inn noe bud på Annan, sier Svein Mathisen.

- Men vi forventer et bud fra en spansk klubb, bekrefter Mathisen overfor Nettavisen.

Eierklubben Starts sports- og mediesjef vil ikke ut med hvor mye klubben forlanger for den ghanesiske landslagsspilleren, ei heller om han regner med at Annan blir solgt før overgangsvinduet stenger ved utgangen av august. Hovedpersonen selv anser det i alle fall som utelukket at han returnerer til Sørlandet.

- Jeg tror i alle fall Stabæk vil ha meg hvis det ikke blir noe av de andre overgangene.

Jönsson vil ha mer
Akkurat det er en tanke som Jan Jönsson faller for.

- På sikt er han av Premier League-kaliber.

- Men jeg tror han kunne ha godt av et, kanskje halvannet år til i Tippeligaen. Vi vet han trives godt her, forteller Jönsson, vel vitende om at den samme overtalelsestaktikken fungerte bra da man til slutt klarte å få Alanzinho til å bli værende i Bærums-klubben.

Torsdag får uansett Stabæk gleden av Annan i nok en kamp. Da tar serielederen imot det franske storlaget Rennes i kvalifiseringen til Uefa-cupen, og en slik kamp kan være akkurat det Annan trenger for å få seg en lukrativ kontrakt lenger sør i Europa.

- Det er vel 50 prosent sjanse for at jeg blir solgt, men en slik kamp er veldig bra for å få vist seg fram.

Gleder seg til Rennes-kampen
Selv om overgangen gjør Annan mindre aktuell for en del europeiske toppklubber i og med at han ikke kan delta for et annet lag i noen annen europacup, velger ghaneseren å fokusere på sin mulighet for å vise seg fram. Det gleder trener Jan Jönsson, som er spent før torsdagens oppgjør.

- Jeg har sett Rennes på video et par ganger, og det er et meget godt lag.

- Samtidig er vi i støtet nå, og er veldig giret på å komme ut og prestere.

Stabæk-Rennes spilles på Nadderud torsdag klokken 19.00. Kampen følges selvfølgelig direkte på Nettavisens livesystem, og vi kommer også med fyldig reportasje og reaksjoner rett etter kampslutt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere