*Nettavisen* Sport.

- Ikke i nærheten av tippeliganivå

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

En illsint Kjetil Rekdal slaktet egne spillere etter at Brann overkjørte bortelaget i en omgang.

06.06.10 23:13

BRANN - AALESUND 2-1

BRANN STADION (Nettavisen): Inspirert av målorgiene til Rosenborg og Vålerenga gikk bunnlaget Brann knallhardt ut og valset over Aalesund i solskinnet i Bergen. Etter første omgang hadde både Birkir Mar Sævarsson og Petter Vaagan Moen puttet ballen bak Anders Lindegaard. Erik Mjelde hadde også bommet på straffe og Aalesund var redusert til statister.

- Jeg er sjokkert og fryktelig skuffet over at vi spiller på et nivå som ikke er i nærheten av Tippeligaen. Det er faktisk mange divisjoner under. Vi ga Brann både sjanser og poeng i 1. omgang, tordnet Rekdal etter kampslutt.

Spiller mer
Det at det er snart tomt for mennesker på styrerommet i Brann etter at styreleder Hans Brandtun trakk seg denne uken, og at spillerne ikke har en anelse om hvem som trener dem etter VM-pausen så ikke ut til å påvirke hjemmelaget i det hele tatt.

- Jeg tror blant annet at det har med at vi har hatt spilt mye på små områder på trening i det siste. Rune (Skarsfjord journ.anm.) kom inn i en veldig vanskelig periode, men han har fokusert på at vi ikke blir bedre av å høre hvor dårlige vi er. Vi er veldig fornøyd med den jobben han har gjort under vanskelige forhold, sier midtstopper Yaw Amankwah til Nettavisen.

Jan Gunnar Solli roste også den midlertidige hovedtrenerens metoder.

- Vi har hatt mye fokus på å spille på treningene og vi er blitt obs på våre styrker.

Ut med Aarøy
I pausen tok Kjetil Rekdal ut Tor Hogne Aarøy og Magnus Sylling Olsen, uten at det hjalp nevneverdig.

- Hvorfor? Nei, jeg var vel dårlig da, sier Aarøy til pressen etter kampen.

Han hadde ikke hadde fått noen forklaring fra Rekdal på hvorfor han ble tatt av banen etter den horrible omgangen.

Aalesunds reduseringsmål kom for sent til at de helhvite klarte å hente med seg ett poeng fra Brann Stadion. Målscorer Diego Silva spilte sin siste kamp for bortelaget. Spissen har ikke lagt skjul på at det er et skyhøyt agenthonorar som nå gjør at han forlater klubben han har spilt for siden 2007.

Til Brasil
- Ja, jeg må dra hjem til Brasil nå. Sånn er livet. Jeg har lyst å komme tilbake til Europa igjen en gang. Kanskje etter å ha spilt ett år i Brasil, kanskje lenger, fortalte Silva til Nettavisen.

Silva vet ennå ikke hvilken klubb han skal spille for i hjemlandet.

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg drar til Brasil 30. juni og håper agenten min finner en god klubb til meg.

Brann har, etter den tynne poengfangsten på hjemmebane så langt i sesongen, slitt tungt med å lokke bergenserne til Brann Stadion. Før Aafk-kampen kjøpte mobilselskapet Chess 5000 billetter for å gi de vekk til de Brann-tilhengerne som ikke er villig til å betale for å se laget sitt. Da dukket hele 17.244 opp. Så gjenstår det å se om de kommer neste gang.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.