RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke i stjerneform

Foto: Ned Alley (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Petter Northug kom tilbake med seier. Og understreker at han aldri har vært overtrent

MERÅKER (Nettavisen): Petter Northug (24) reiste hjem fra den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen for tre uker siden, småsyk og med tunge bein.

Etterpå har det ikke manglet på spekulasjoner rundt skikongens tilstand, og de villeste spekulasjonene har gått ut på at VM i Holmenkollen i februar/mars var i fare som følge av overtrening.

Nå kan imidlertid krisen avblåses.

Lørdag var Northug tilbake med startnummer på brystet da det ble arrangert tremil i norgescupen i hans egne treningsløyper i Meråker. Og vant.

Aldri bekymret
- Jeg fikk et svar om at jeg ikke er i stjerneform. Det gikk greit de tre første rundene, men etter det måtte jeg kjempe, kjempe og kjempe, sier Northug selv etter sitt andre skirenn for sesongen.

- Jeg trenger noen tøffe gjennomkjøringer, og jeg får en ny gjennomkjøring i morgen, poengterer Northug, som også går søndagens klassiske 15-kilometer.

I sitt første møte med pressen etter Beitostølen-helga, understreker Northug at han aldri har vært nervøs med tanke på overtrening.

Han svarer klokkeklart «nei» både når han blir spurt om han har vært overtrent og om han har vært bekymret.

- Jeg har alltid tre hviledager etter en samling. Etter Beitostølen-helga hadde jeg fem hviledager. Det er ingenting mer dramatisk med dette enn at jeg gikk glipp av to treningsdager, sier 24-åringen.

Seiershåp om to uker
Den videreplanen er som følger: Nytt renn i Meråker søndag, høydesamling og verdenscup i Davos - og verdenscup i La Clusaz.

- I Davos kommer jeg ikke blant de ti beste. Men i La Clusaz håper jeg å kunne kjempe helt i toppen, sier Northug.

Etterpå reiser han hjem til Trøndelag for å spise juleribbe og samle overskudd til Tour de Ski.

- Selvfølgelig, svarer Northug på Nettavisens spørsmål om han går for seier i etappeløpet som er det eneste av betydning han ennå har til gode å vinne.

- Tung treningsperiode
Landslagssjef Åge Skinstad var fornøyd med Northugs gjennomføring av løpet.

- Petter gikk et jevnt bra løp. Han er inne i en tung treningsperiode, og resultatet var ikke det viktigste her i dag, forklarer Skinstad til Nettavisen.

- Men han fikk nok mange av de svarene han håpet på, legger han til.

Stikk til Södergren
Morten Eilifsen kom på andreplass, 1,1 sekund bak. Han sikret seg med det, etter all sannsynlighet, en plass på laget til tremila i La Clusaz.

Også svenskene ville ha et ord med i laget selv i norgescupen, og Anders Södergren tok den siste pallplasseringen. Uten at det imponerte Petter Northug.

- Hvis han ikke slår meg på tremil med intervallstart, hva skal han slå meg i da, spør Northug retorisk - med et bredt glis.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere