RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Damien Meyer/AFP

- Ikke interessert i Mourinho

Sist oppdatert:
Det går mot fientidlig stemning både på og utenfor banen når gigantene dundrer sammen i Mesterligaen.

Følg Mesterligaen i Nettavisens livesystem fra 18.30!

Inter mot Chelsea. Samuel Eto'o mot Didier Drogba. José Mourinho mot Carlo Ancelotti.

Duellene er mange i det som forventes å bli en gigantkamp av de sjeldne på Giuseppe Meazza i Milano på onsdag.

I sentrum av det hele er det ingen bombe at Mourinho befinner seg.

Utrolig hjemmestatistikk
Portugiseren vant seks trofeer med Chelsea i tre årene 47-åringen var sjef på Stamford Bridge, før portugiseren tok turen til Italia. Men kanskje enda mer imponerende:

Mourinho tapte aldri en hjemmekamp med blåtrøyene. Portugiseren har heller ikke tapt en hjemmekamp med Inter ennå, men onsdag venter den kanskje største utfordringen med italienerne så langt.

- Hele Italia, med unntak av Inter-fansen, håper at Chelsea skal avansere videre til kvartfinale, tirret Chelsea-sjef Carlo Ancelotti på mandagens pressekonferanse.

- Om Ancelotti har sagt det, så er det fordi noen har sagt at han kunne si det. Ancelotti er en del av en «klan», kontret Mourinho tilbake på onsdagens pressekonferanse i den italienske motehovedstaden.

«Klanen» Mourinho refererer til er de etablerte trenerne i Serie A, som for eksempel Roma-sjef Claudio Ranieri og tidligere Roma-sjef og nåværende Zenit-sjef Luciano Spalletti.

Mourinho har aldri ville vært en del av det etablerte fellesskapet og valgte heller å bli en motpart til de sterke personlighetene. Portugiseren mente også at han ble dårlig behandlet av trenerne.

Alt i kjent Mourinho-stil, selvfølgelig.

Føler med Cole
47-åringen har befestet sin posisjon som en av de beste trenerne i verden også denne sesongen ettersom hans Inter-lag har en klar ledelse i Serie A og er på vei mot sitt femte strake mesterskap.

Chelsea-spiller Ashley Cole får mye spalteplass om dagen grunnet sitt seksuelt utsvevende liv med flere kvinner, og situasjonen ble ikke bedre for venstrebacken da 29-åringen knakk ankelen i oppgjøret mot Everton.

Mourinho føler med sin tidligere elev.

- Jeg ringte ham for noen dager siden. Jeg gjorde det fordi jeg føler med ham og håper at ham snart er tilbake på banen. Men jeg håper for hans del at han blir i England.

Cole er siden sexskandalene blitt linket til både AC Milan og Real Madrid ettersom hans framtid i Chelsea er usikker.

Siden Coles erstatter Yuri Zhirkov også er ute med skade, åpner det opp for at veteranen Juliano Belletti får sjansen på venstrebacken fra start for londonlaget.

- Bryr meg ikke
Ancelotti, som trente Inters erkerival AC Milan i åtte sesonger, er ikke interessert i å gå inn i en personlig greie med Mourinho. Italieneren vil holde fokuset på det sportslige, men hadde uansett følgende melding til Inter:

- Jeg bryr meg ikke om Mourinho. Jeg er kun interessert i å forberede laget mitt best mulig. Vi vil ikke endre på motivasjonen vår foran denne kampen uansett hva som skjer utenfor banen.

Mens Jose Bosingwa, Michael Essien og Deco er uaktuelle for Chelsea med kneproblemer, er Cristian Chivu og David Santon uaktuelle for hjemmelaget.

Onsdag blir grunnlaget uansett lagt før Mourinhos retur til Stamford Bridge i mars. Vil det gå som «hele» Italia vil, eller skal Mourinho vise seg som den beste taktikeren - nok en gang?

Disse kampene spilles i Mesterligaen, onsdag:
CSKA Moskva - Sevilla 18.30
Inter - Chelsea 20.45

Følg Mesterligaen i Nettavisens livesystem fra 18.30!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere