RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke klag på Carew

Sist oppdatert:
Hareide vil hylle Carew, kkke klage på brente sjanser.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): NORGE-UNGARN 4-0:

John Carew avgjorde kampen til Norges fordel med sine to mål i 2. omgang og den iherdige jobbingen i forkant av Daniel Braatens viktige 2-0-scoring. Før pause hadde den storvokste Aston Villa-spissen brent flere sjanser, og han hadde også brent en stor en før det løsnet.

Så kom altså to mål. To fine mål. To goalgetter-mål.

Se målene her:

1-0 Steffen Iversen
2-0 Daniel Braaten
3-0 John Carew
4-0 John Carew

Galt pedagogisk
Det var også fokuset til landslagssjef Åge Hareide etter kampen.

- Det vil være totalt galt rent pedagogisk å begynne å snakke om sjansene han ikke scoret på når han scorer to mål. Vi skal honorere ham for de målene han scorer og de sjansene han kommer seg til, mente Hareide kontant.

Landslagssjefen var i det hele tatt mest opptatt av de gode prestasjonene. Han skrøt uhemmet av Brede Hangeland, sammenliknet han med både Rune Bratseth og Henning Berg, mens Carew, Håkon Opdal og Steffen Iversen i tur og orden fikk skryt så det holdt fra Hareide.

Morten Gamst Pedersen fikk også godkjent.

- Morten gjør en OK jobb i dag, og en god jobb for laget. Det var fint at han fikk oppreisning, for han fikk hard medfart etter forrige kamp. Han vil alltid veldig mye, og noen ganger FOR mye, men han er en viktig faktor i laget, også sosialt. Morten var OK, han.

Bedre EM-sjanser nå
Seks poeng på to kamper var nødvendig i forhold til å holde liv i EM-drømmen. Før kampene mot Malta og Ungarn var det kraftig press på landslaget og ikke minst Åge Hareide, men han har ikke tenkt så mye på det.

- Vi er ikke så opptatt av det som skjer rundt oss. Vi som har vært med en stund, vet at når resultatene ikke kommer, så kommer også kritikken. Det er vi forberedt på. Og debatt kan være forfriskende hvis den blir holdt i rene og ryddige former.

Nå er uansett EM-toget på skinner igjen.

- Norges EM-sjanser er bedre enn før vi startet på lørdag. Vi fikk også hjelp av Bosnia i forhold til Tyrkia, men det blir en veldig tøff jobb. Det er fem kamper igjen, og tre av dem er veldig vanskelige.

Sterk mobilisering
Oslo var badet i sol hele onsdag, og varmen var et usikkerhetsmoment før kampen.

- Vi visste det ville bli tøft og hardt og tungt i en sånn varme, men jeg må berømme gutta for en fantastisk mobilisering av krefter, sa Hareide.

Og slik oppsummerte han kampen:

- Vi la grunnlaget med en dødballscoring, og så fikk John Carew heldigvis vist at han kan score mål. Det var en veldig fin kamp fra vår side. Vi fikk vist at vi kan, og det var sånn sett en forløsning på problemene våre, og det var desto gledeligere at vi kunne gjøre det hjemme. Det er lenge siden bølgen ble tatt på Ullevaal Stadion. Nå gleder vi oss til høsten.

Men noen feiring blir det ikke på Hareide:

- Jeg skal ikke feire i det hele tatt. Jeg skulle gjerne ha kommet hjem på fjorden så raskt som mulig, men jeg rekker ikke noe fly hjem i kveld, sier han.

Hva tror du om Norges EM-sjanser? Skriv inn dine meninger i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere