- Ikke legg opp, Zidane

Foto: (foto: scanpix)

Marcello Lippi hyllet Zinedine Zidane etter VM-finalen, og ber den franske ballmagikeren revurdere sin beslutning om å legge opp.

10.07.06 10:41

Zinedine Zidanes sorti fra fotballarenaen ble alt annet enn rosenrødt og lykkelig. Først fikk han rødt kort for å ha skallet til Marco Materazzi. Deretter tapte Frankrike straffekonken. I VM-finalen.

Si din mening om Zidane her.

Etter kampen vanket det likevel hyllest fra Italias landslagstrener, Marcello Lippi.

- Det er synd, fordi jeg beundrer han så mye. Jeg sa det til ham før kampen. Det er trist at han gir seg. Det er forferdelig hvis dette er måten det ender på for hans del. Hvis han da ikke gjør som jeg sa til ham før kampen, at han ikke legger opp, sa Lippi etter oppgjøret, ifølge Reuters.

Refset Domenech
Lippi var imidlertid ikke like fornøyd med oppførselen til sin franske kollega da Zidane fikk det røde kortet.

- Han gjorde noen bevegelser som ikke var veldig hyggelig, en bevegelse om om Materazzi hadde gjort noe, men det hadde han ikke. Det var ikke noe skuespill med i bildet, forklarte Lippi.

Domenech mente at dommeren på ingen måte var på Frankrikes side i VM-finalen.

- Jeg vet ikke hva Materazzi sa til Zidane. Alt jeg vet er at banens beste spiller ikke var Andrea Pirlo, men Marco Materazzi. Han scoret utlikningsmålet og han fikk Zidane utvist. Det er trist, det er synd. Materazzi lagde litt av et show da han falt over ende. Vi vet hvordan disse tingene fungerer, sa den franske sjefen.

Lei seg
Domenech sa også at Zidane var lei seg for det han hadde gjort, men landslagssjefen ville ikke si om 34-åringen hadde bedt om unnskyldning.

- Jeg forteller ikke om ting som skjer innenfor spillergruppen. Jeg vil ikke snakke for andre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.