*Nettavisen* Sport.

- Ikke lett å finne gode konkurrenter

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Men både Ezinne Okparaebo og Andreas Thorkildsen får matchet seg i Florø.

31.05.13 12:45

Andreas Thorkildsen misset i Shanghai på grunn av lyskekrampe. Det gjorde at han ombestemte seg og kaster i Florø neste helg.

- Da jeg så at Andreas ikke fikk kastet på Diamond League-stevnet i Shanghai, tenkte jeg at stevnet vårt i Florø måtte passe glimrende for ham. Jeg kastet meg på telefonen, og tirsdag ble det klart at han kommer til å kaste i Florø Friidrettsfestival 8. juni, forteller Ståle Jan Frøynes til NTB.

Han har jobbet for fullt de siste dagene med å skaffe Thorkildsen god konkurranse, og nå er det klart at latvieren Vadims Vasilevskis, sølvvinneren fra OL i Aten i 2004, og ukraineren Oleksander Pjatnytsja, sølvvinneren fra OL i London i fjor, kommer for å gi Thorkildsen konkurranse.

- Vi skal bruke stevnet i Florø som en oppkjøring til Bislett Games. Det passer fint i og med at det ikke ble kasting på Andreas i Shanghai, sier trener Åsmund Martinsen.

Det norske spydesset er helt klar etter krampetendensene i lysken som satte ham utenfor i Kina. I utgangspunktet var ikke Florø-stevnet med i Thorkildsens sesongplaner.

Vanskelig
Ezinne Okparaebo blir det andre store trekkplasteret i Florø. Hun skal løpe både 100 og 200 meter i sin første alvorlige konkurranse i år. Hun skulle ha forsøkt seg på en 150 meter i åpningsstevnet i Brandbu, men det ble det ikke noe av på grunn av værforholdene.

- Det er ikke så lett å finne gode konkurrenter til Ezinne, for hun er jo så god selv, men vi har klart å finne bra matching for henne, sier Frøynes.

Klikk på bildet for å forstørre.

På begge sprintdistansene blir det amerikanske Tiffany Townsend som blir den tøffeste konkurrenten. Hun har en personlig rekord på 11,13 på 100 meter, og det er bare tre hundredeler svakere enn den norske rekorden til Okparaebo. På 200 meter har Townsend 22,58, og det er betraktelig bedre enn Okparaebos 23,30. Kanskje kan BUL-jenta bli trukket fram til norsk rekord. Hun har tidligere satt rekorder på banen i Florø og vist at hun liker seg der.

- Både Elisabeth Slettum og Line Kloster skal også matche Ezinne på denne 200 meteren som kan bli veldig interessant, mener Frøynes.

Håper på norske rekorder
Frøynes som har ansvaret for å skaffe utøvere til Florø-stevnet, håper på flere norske rekorder under årets festival, og han håper Eivind Henriksen i slegge skal bli inspirert til å kaste langt.

- I sleggekonkurransen har vi med tre utøvere som alle har kastet over 80 meter. Det blir den beste sleggekonkurransen på norsk jord noensinne. Eivind med sine 75,57 meter er den svakeste kasteren av dem som stiller, sier Frøynes.

Han har også håp om at hjemmefavoritten Øyvind Kjerpeset og Hortens Anders Erlend Idås kan presse hverandre til norsk rekord på langhekken (400 meter). Den er på 50,67, er ti år gammel, og holdes av Atle McAdam.

- Det er helt klart at denne rekorden er moden for fall, og både Kjerpeset og Idås er i rekordform, mener Frøynes.

- Jeg har også håp om at ungjenta Vilde Jacobsen Svortevik kan slå den legendariske norske rekorden til Hilde Fredriksen på langhekken for kvinner. Vilde hadde den beste tiden blant juniorene i verden i fjor, så hun bør ha kapasitet til å matche rekorden på 56,33 sekunder. Etter 30 år bør den slås, sier Frøynes.

Han hadde lenge et håp om at også Jaysuma Saidy Ndure skulle stille på 100-meteren i Florø, men han løper i Roma 6. juni og ser seg ikke i stand til å delta i Florø to dager senere. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.