*Nettavisen* Sport.

- Ikke min feil at Elofsson slutter

Foto: (foto: scanpix)

I går ble det klart at Per Elofsson legger opp. - Det er ikke min feil, mener Johann Mühlegg.

27.10.05 13:24

Tidligere landslagssjef i Sverige, Magnar Dalen, mente tidligere i uka at doping var årsaken til at Per Elofsson måtte legge opp som langrennsløper. Mühlegg ble tatt for doping i etterkant av Salt Lake City-OL, og det var særlig på tremila at alt ble ødelagt for Elofsson. Svensken forsøkte å henge på den dopede spanjolen, og gikk på en kjempesmell.

Den har han aldri kommet seg helt etter. Onsdag kunngjorde han at han legger opp.

- Det er ikke min feil at Per slutter, sier Mühlegg til Expressen. Spanjolen har for det meste levd i skjul etter at han ble avslørt for doping, men den svenske avisen fikk fatt i ham. Og Mühlegg bedyrer fremdeles sin uskyld. Han vil i hvert fall ikke ha noe skyld for at Elofsson legger opp.

- Det hadde ikke spilt noen rolle hvem som hadde vunnet den tremila. Per hadde gått på en smell uansett. Jeg er ikke årsaken til at han gikk inn i veggen, sier han.

Tysk-spanjolen fortsetter:

- Per er sin egen skiløper. Han har sitt eget hode og sin egen kropp, og bestemmer selv hvor mye han tar seg ut. Jeg synes det er synd at Per slutter, fordi han var en veldig god skiløper som var bra for sporten. Men det er absolutt ikke min feil at han nå har tatt denne beslutningen, gjentar han.

Mühlegg bor for tiden i Grainau i Tyskland ved familiens hotell, der han jobber for firmaet Kneissl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.