RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Ikke morsomt at privatlivet får oppmerksomhet

Sist oppdatert:
Etter en sesong med motgang, ser Kristin Størmer Steira nå kun fremover.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): En strålende blid og fornøyd Kristin Størmer Steira møtte Nettavisen i forbindelse med den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Forrige sesong var preget av mye motgang for den 31 år gamle skiløperen.

På én og samme sesong opplevde hun å få startnekt på grunn av spiseproblemer, i tillegg til å måtte gå gjennom et samlivsbrudd. Nok til å knekke de fleste, skulle man tro.

FØLG FREDAGENS SESONGSTART LIVE HER .

Vanskelig å dele
Det var vanskelig å måtte dele privatlivet sitt med det norske folk, ifølge Steira selv.

- Det er aldri morsomt å få mye oppmerksomhet rundt privatlivet sitt. Det er noe man ikke setter så veldig pris på. Men utover det så føler jeg at det var noe jeg kom meg greit gjennom, sier Steira til Nettavisen om den vanskelige perioden forrige sesong.

- Men det er ting jeg har lagt bak meg. Jeg tenker ikke noe på det, egentlig. Jeg har hatt det veldig bra i sommer og i høst, forklarer jenta fra Tana.

- Jeg er veldig spent
Nå ser Steira fram til å spenne på seg skiene og gjøre seg klar til en ny knallhard sesong med både VM og Tour de Ski på programmet.

- Livet er bra. Jeg gleder meg til å komme i gang. Forventningene er relativt høye. Jeg har ikke vært skadet og har følt at jeg har fått trent bra. Det er klart at da blir man jo både spent, og gleder seg til sesongen starter. VM i Val di Fiemme er hovedmålet. Å ta medalje der hadde vært veldig stort, sier 31-åringen.

Går både VM og Tour de Ski
Flere løpere velger å prioritere VM i stedet for å gå Tour de Ski, men Steira er innstilt på å prestere godt i begge mesterskapene.

- For meg fungerer det bra å kombinere de to. For meg er det bra å gå mange renn. Men jeg tror det er veldig individuelt hva som fungerer best.

Det er fortsatt noen uker igjen, og mange renn før Tour de Ski starter. Fredag starter sesongen med renn på Beitostølen.

- Det er alltid godt å få en god start. Samtidig så er det en lang sesong, og mye som skjer. Treningen opprettholdes ganske bra over helgen også, før verdenscupåpningen i Gällivare neste helg, sier Steira.

Vet ikke når hun gir seg
31-åringen er en av de eldste jentene på landslaget, men hun har fortsatt ikke satt noe dato for når hun har tenkt til å legge skiene på hylla.

- Jeg har ikke bestemt meg for når jeg vil gi meg. Jeg må si at VM i Falun frister meg, sier Steira, som kun ser fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere