*Nettavisen* Sport.

- Ikke mye hjelp å ligge bak de tynne kenyanerne

DELTE FØLELSER: Henrik Ingebrigtsen var sånn passe fornøyd etter drømmemila på Bislett. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Henrik Ingebrigtsen sitter igjen med blandede følelser etter Bislett Games.

11.06.15 22:59

BISLETT (Nettavisen): På tiden 3,54,44 minutt, endte Henrik Ingebrigtsen på en 7. plass torsdag under drømmemila på Bislett Stadion.

Det er noe den blide rogalendingen er sånn passe fornøyd med.

For etter en vanvittig åpningsfart i starten av løpet, hvor Ingebrigtsen holdt følge med teten, så han ut til å ha en sterk avslutning på løpet.

På den nest siste runden avanserte han flere plasser frem i feltet, men drøyt 300 meter før mål stivnet han fullstendig.

Åpnet hardt
- Ble det for fristende å holde følge med åpningstempoet?

- Når jeg kjente meg som jeg gjorde fra starten av, at det var en del krefter i beina, og siste løpet jeg sprang var en 800-meter, så er det lett også falle inn i den rytmen, på en måte, vanskelig å holde igjen, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han mener det blir vanskelig å være disiplinert nok.

- I alle fall når jeg har gledet meg til det løpet her så lenge som jeg har, og bare ventet på at jeg skal føle meg så bra som det jeg gjør i dag. Det er nok en av de bedre dagene jeg har hatt i år, kanskje ikke så bra som EM innendørs.

Flere av løpsøvelsene under Bislett Games var preget av meget varierende vindforhold, og mange klaget i etterkant på motvind.

Det gjorde også Ingebrigtsen, men han hadde en humoristisk forklaring på hvorfor vinden ble tung for ham.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

HØY FART: Henrik Ingebrigtsen holdt høy fart under store deler av drømmemila. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


Humoristisk Ingebrigtsen
- Enten så er det løpsopplegget, eller så er det forholdene som er harde. Jeg merket en del til vinden. Det er ikke så mye hjelp i de tynne kenyanerne når jeg ligger bak de, sier Ingebrigtsen og ler høyt.

Men han skylder langt fra på det, og han mener torsdagens løp ga ham flere svar, drøyt to måneder før VM.

- Ja, det er lenge igjen til VM, og jeg har trent veldig bra. Først nå de siste dagene har jeg har kjent at jeg har fått overskudd og at det har begynt å flyte bra. Jeg har gjort mange bra økter før det. Det er vanskelig å svare helt skikkelig på det, men mye tyder på at jeg ligger bedre an enn i fjor.

- Formen beveger seg i rett retning, og fortsetter jeg den utviklingen her en måned til, så skal det gå styggfort, sier Ingebrigtsen.

Store smerter i tåa
Etter torsdagens løp var det en haltende Ingebrigtsen som kom på pressekonferansen. Han forteller at han har hatt smerter i noen dager, men han vet ikke hvor mye den plager ham.

- Det er noe jeg må ta hensyn til i treningsarbeidet, men jeg håper jeg ikke må stå over noen nøkkeløkter, eller den viktige treningen. Det påvirker litt, men jeg må bruke hodet og ikke la det ødelegge resten av sesongen. Jeg klarer å avstå en uke eller to med piggsko, hvis det er det som skal til for å unngå en alvorlig skade. Det er ikke så spesielt gøy, men av og til må man ta hensyn til at kroppen trenger pause. Man må ikke ta sorgene på forskudd her.

- Hvor vondt er det?

-Det var jævlig vondt for et par dager siden, men jeg har bedøvet det ned med litt voltarenkrem og isposer, så det har på en måte gått greit og ikke hindret meg for meg. Jeg kan ikke skylde på det i dag. Jeg springer ganske smarte, uten at det koster noe som helst. Jeg er godt fornøyd med hvordan kroppen fungerte, bortsett fra de siste 300.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag