*Nettavisen* Sport.

- Ikke noe hokus pokus

Foto: . Foto: Tor Yttri / SCANPIX

Selv om han kan se nedrykket i øyekroken, kan ikke Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen love fansen noe hokus pokus i lagets sesongavslutning.

14.09.04 09:05

Med 15 poeng og sisteplass skiller det seks poeng fra Sogndal til trygg plass. Seks serierunder gjenstår. Men selv om noen mener at Harald Aabrekk eller andre løsninger vil kunne redde laget, blir det ingen radikale endringer i sesongavslutningen.

- Det vi skal, er å få troen tilbake hos spillerne. Få prentet det inn i dem at det er er mulig å klare dette. Det er 18 poeng å kjempe om. Vi må ha spillere på banen som har den innstillingen. Spillere som er sultne nok, som løper nok - løper og kriger hele tiden. Det er vi avhengige av, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Sogndal har slitt med skader, suspensjoner og salg defensivt. Totalt har 11 spillere fått prøve seg i backrekka i år. I tillegg har tre ulike keepere voktet buret. Men Halvorsen vil ikke bruke det som en unnskyldning.

- Vi innad i klubben vet selvsagt om dette, og siden i fjor har egentlig halve laget forsvunnet. Men det er ingen unnskyldning. Sånn vil det alltid være i Sogndal. Men vi jobber dag og natt for å snu trenden - for å finne ting for å snu dette. Det viktigeste er imidlertid at spillerne løper og kriger, sier han.

- Hva med å hente inn andre støttepersoner rundt laget - eventuelt en psykolog?

- Mange lag har prøvd det uten å lykkes. Dette er ikke noe hokus pokus. Det er små marginer, og det er lite som skal til for at det bikker den ene eller andre veien. Og det er mulig, sier Halvorsen, og nevner Fredrikstad.

Vel vitende om at de har vunnet fire av de fem siste kampene. Klarer Sogndal det, kan det fortsatt gå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.