*Nettavisen* Sport.

- Ikke noe hokus pokus

Bjørn Einar Romøren mener det ikke er så veldig mye hokus pokus som skal til før han er tilbake i verdenstoppen. - Jeg kan være tilbake i kjempeslag allerede i Kulm, sier han til TV 2 Nettavisen.

04.01.05 12:52

23-åringen reiste hjem fra hoppuka da han ble slått ut i kvalifiseringen foran rennet i Innsbrück. I stedet har han valgt å trener på Lillehammer. TV 2 Nettavisen traff ham på vei opp i bakken tirsdag formiddag.

Og det var langt fra en slagen mann som entret det tidligere OL-anlegget.

Må overbevise
- Det er ikke så veldig mye hokus pokus som skal gjøres. Jeg har bestemt meg for å bruke mer tid. Problemet er at jeg hopper en del gode hopp på trening, selv om de ikke er gode nok. Men jeg får ikke noe kontinuitet med det, fordi jeg hele tiden hopper konkurranser.

- Det blir sånn at man ikke lenger er sikker på noen ting, enten det gjelder utstyr eller teknikk. Hver gang jeg sitter på bommen må jeg overbevise meg selv om at dette går bra. Det må jeg endre på, sier Romøren til TV 2 Nettavisen.

Bjørn Einar tok to seirer, en annen- og en tredjeplass i de fire siste rennene i fjorårsesongen. I forkant av rennene i Kuusamo i slutten av november tegnet alt til at suksessen skulle fortsette.

Like god som Ahonen
- Ja, jeg hoppet like godt, om ikke bedre enn Janne (Ahonen) i Kuusamo. Jeg trøkka til i hoppkanten, uansett om jeg gjorde andre feil. Og så gikk det langt ned i bakken. Det er aldri greit å vite hvorfor jeg ikke klarte å følge opp i konkurranser. Men jeg mista den gode følelsen, sier han.

Romøren understreker at det er mange årsaker til at sånne ting skjer.

- En ting er at jeg har hatt litt for få hopp på snø. Dessuten har jeg hatt litt for lite god hopping mellom rennene. I tillegg har jeg vært for passiv. Jeg har hørt fra mange hold hele tiden at jeg ikke må ta i for mye. Det funker ikke for meg.

Kline til
- Jeg må kline til litt. Det gjorde jeg på treninga i Kuusamo. Da lot jeg det bare stå til. Men i rennet skulle jeg gjør det samme, og det går ikke. Jeg må tillate meg å tenke mer offensivt, type hvilken retning tråkket på hoppkanten går.

- Det er en generell tanke fra treneres side er at man ikke skal gjøre noe ekstra i konkurranser. Og det støtter jeg fullt ut. Men jeg har latt det gå litt for langt, slik at jeg absolutt ikke skal gjøre noe annet. Dermed gjør jeg det motsatte, og ikke slipper meg løs skikkelig, forklarer Bjørn Einar Romøren til TV 2 Nettavisen.

- Du har jo vist at du er god nok til å hevde deg i toppen?

- Det er kanskje derfor at jeg ikke er så veldig oppgitt over det som er skjedd. Vanligvis hadde jeg sikkert vært sønderknust, men jeg vet at det går opp og ned. Jeg var det mot slutten av fjorårssesongen, og jeg har vært der allerede i år.

- Det er ikke lenger enn halvannen måned siden jeg var der. Derfor kan jeg være tilbake i kjempeslag i Kulm allerede, understreker Romøren.

Skiflyging
Han har valgt å stå over rennene i Willingen kommende helg. I stedet satser han på å komme tilbake til skiflygingsrennene i Kulm om halvannen uke.

- Jeg gleder meg skikkelig til skiflyging. Dit kan jeg komme med senka skuldre, og masse gode treningshopp i bagasjen. Men på den annen side så er det selvsagt ikke noen åpenbar grunn til å tro at jeg kan vinne i Kulm heller.

- Men jeg satser skikkelig på å komme utover i sesongen. Jeg vet jeg har det i kroppen. Jeg trenger bare å finne de riktige tankene, avslutter Romøren på vei opp til dagens første treningshopp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.