RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jordbærpikene

- Ikke noe slaraffenliv å være budeie

Sist oppdatert:
Therese Johaug starter med en tur i fjøset halv seks hver morgen i sommer.

Langrenn.com har de siste månedene kjørt en serie de kaller «sommerprat». Tirsdag er turen kommet til Therese Johaug.

Gulljenta fra VM i Oslo forteller at hun bruker sommermånedene på setra, hvor hun har vært budeie hver sommer siden hun var en liten jente.

En annen hverdag
– Det sitter mye minner i veggene der oppå setra. Det er der jeg har sommerminnene mine fra da jeg var lita. Sammen med søstera mi og søskenbarn, sier Johaug.

Hun forteller at det å være budeie langt ifra er noe slaraffenliv, men at det gir henne mulighet til å tenke på noe annet enn langrenn.

– Det er en helt annen hverdag. Du må stå opp klokka 5:20 for å gå i fjøset, så får du trent litt når du er ferdig der, og så er det å gå i fjøset igjen klokka fire, forteller Johaug.

- Uvirkelig
23-åringen fra Dalsbygda gledet hele Norge med sin seier på tremila under VM i Holmenkollen sist vinter. Hun reiste fra Oslo med to gull- og to bronsemedaljer i bagen.

– Helt siden jeg var lita jente har det vært en drøm i det fjerne at jeg en dag skulle stå på pallen og få gullet rundt halsen, men jeg hadde nesten egentlig aldri trodd jeg skulle få oppleve det. Nivået er så høyt og kampen er så stor, så det var helt uvirkelig, smiler Johaug, som forteller at hun foreløpig ikke har lagt planer lenger fram enn til over OL i Sotsji i 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere