*Nettavisen* Sport.

- Ikke nok penger

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Philippe Gilbert kan glippe for Omega Pharma-Lotto.

04.06.11 21:21

Philippe Gilbert var totalt overlegen i klassikerne tidligere på året. Den sterke belgieren vant Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Flece Wallone og Liege-Bastogne-Liege som den første noensinne. Han ble også den andre til å klare å vinne alle ardennerklassikerne.

Disse seirene, med flere, har gjort at verdien til Gilbert har steget til værs. Nå kan han bli for dyr for Omega Pharma-Lotto. Lagets sponsorer går hver sin vei etter sesongen, og vil kanskje ikke ha de samme økonomiske midlene som før. I tillegg går Gilberts kontrakt ut etter sesongen.

Les også: Gilberts lag mister sponsor

Ikke nok penger
- Jeg tror ikke det er penger til å betale han, innrømmer Marc Sergeant, sportsdirektør i Omega Pharma-Lotto, til Het Laatste Nieuws ifølge velonation.

- Pengene kunne kanskje vært der dersom sponsorene hadde holdt seg sammen. Gilbert er endagsrittenes Contador. Han har nådd et punkt der han kan tjene skikkelig mye penger.

Sergeant vil selvfølgelig beholde sin stjernerytter, men skjønner at det blir vanskelig.

- Det logiske steget er å tjene mye penger for å sikre fremtiden. Han kommer ikke til å si «nei, jeg vil heller slå meg ned for mindre».

Hvilket lag sikrer gullkalven?
Hvilket lag Gilbert kommer til å sykle for neste år, er ikke lett å si. Omtrent alle med nok penger ønsker belgieren, og Sergeant har også sine teorier.

Les også: Danser rundt gullkalven Gilbert

- Quick Step? Jeg lurer på om Patrick Lefevre har råd.

Quick Step har også tidligere blitt linket til Gilbert. Les mer her.

Han drar også frem Team Sky som en mulig ny arbeidsgiver.

- Jeg kan forstå at Team Sky ønsker Gilbert. Sky er et globalt lag og Philippe snakker språket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag