RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke ondt blod mellom oss

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Forrige møte mellom Liverpool og Juventus endte i tragedie. Men Liverpool-fansen sier de har et godt forhold til motstanderen.

39 supportere døde da en vegg på Heysel stadion kollapset under serievinnercupfinalen mellom Liverpool og Juventus i 1985. I kvartfinalen i årets Champions League møtes lagene igjen.

For første gang siden tragedien.

Godt forhold
- Det blir en kamp preget av respekt og sterke følelser, sier Pål Christian Møller, formannen i Liverpool skandinaviske supporterklubb.

Han tror ikke det som skjedde den gangen, får noe å si for selve kampen. Men på tribunen bør det være liten sjanse for bråk.

- Etter tragedien har det aldri vært noe ondt blod mellom Liverpool- og Juventus-fans. Det hender man ser Liverpool-supportere med Juventus-drakt på Anfield, og det har vært et godt forhold mellom klubbene og supporterne. Ian Rush gikk jo også fra Liverpool til Juventus i 1987, sier Møller.

- Men jeg var på Roma-Juventus i Italia i fjor. Da slåss Juventus-fansen med opprørspoliti, og lagde masse bråk. Jeg kjenner ikke dem. Så jeg vil ikke akkurat droppe vaktene selv om det er godt forhold mellom oss, sier han videre.

- Ingen brød seg om målet
Møller så kampen i 1985 på TV, men tankene gikk der og da til nordmennene som var på kampen gjennom en organisert tur. Alle overlevde.

Etter å ha blitt utsatt lenge, ble kampen til slutt spilt samme kveld. Polske Zbigniew Boniek ble felt utenfor 16-meteren, men dommeren dømte straffe. Den satte Michel Platini i mål.

- Men det var det ingen som brød seg noe om, sier Møller.

Tror på seier
- Hvordan tror du det går denne gangen?

- På papiret er nok Juventus et av de sterkeste lagene. De slo jo ut Real Madrid. Men det var ikke noe verre enn noe annet. Uansett hva man hadde fått, ville det vært tøft. Det er bare å se tilbake på fjoråret for å skjønne det, sier Møller.

- Og Liverpool har spilt sine beste kamper i Champions League denne sesongen. Den kontinentale måten å spille fotball på passer for eksempel bedre for en spiller som Luis Garcia, sier han.

- Jeg er optimist med tanke på kampene mot Juventus, og Bayern München eller Chelsea i semifinalen. Da kan alt skje, fortsetter Møller.

- Så ja - jeg tror fortsatt Liverpool kan vinne Champions League, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere