*Nettavisen* Sport.

- Ikke opp til meg om han får dømme igjen

Foto: Paul Ellis (AFP)

Sir Alex er rasende etter feilaktig straffeavgjørelse - men ikke på dommeren.

26.11.11 20:29

MANCHESTER UNITED - NEWCASTLE 1-1:

Manchester United har ikke imponert nevneverdig den siste tiden, men tre strake 1-0-seiere i ligaen har likevel gjort at laget holder godt følge med byrival Manchester City i toppen av Premier League-tabellen.

Lørdagens motstandere, Newcastle, har på sin side spilt over forventningene denne sesongen, og hadde bare ett tap før oppgjøret på Old Trafford - mot nettopp Manchester City sist helg.

Dermed var det duket for et spennende og åpent oppgjør på «Drømmens teater».

Spennende ble det. Åpent ble det. Og dramatisk, ikke minst.

Og man kan bare forestille seg hvordan Manchester United-manager Alex Ferguson reagerer på at det var en feilaktig straffeavgjørelse som sørget for at Newcastle fikk med seg et poeng fra kampen, og sørger for at Manchester City har sjansen til å stikke fra i toppen av tabellen etter helgas Premier League-runde.

- Sjokkerende avgjørelse
- Alle, inkludert dommeren selv, var forbløffet. Han ble satt i en forferdelig situasjon. Hvorfor kan ikke dommeren dømme selv når han er åtte meter fra situasjonen? spør sir Alex etter kampen.

Han referer til straffesituasjonen som oppsto i andre omgang, da Rio Ferdinand taklet Hatem Ben Arfa innenfor straffefeltet. Taklingen var ren, men assistentdommeren mente at kampleder Mike Jones burde dømme straffe.

Det gjorde han. Og det liker sir Alex dårlig.

- Problemet er at dommerne er med på dette på heltid, linjemennene er det ikke. Om han noen gang får en ny kamp, assistentdommeren, er ikke opp til meg å avgjøre. Men det var en absolutt sjokkerende avgjørelse, sier Ferguson til Sky Sports.

Marginer imot
Men sir Alex må akseptere at dette rett og slett ikke var den dagen for vertene. Og da tenker vi ikke bare på den feildømte straffen.

Mot ti mann mot slutten var hverken stolpene eller målstreken på Uniteds side, og da ballen endelig endte i nettet ble målet avblåst for offside. Sir Alex måtte dermed ta til takke med et poeng mot de sorte og hvite etter en andre omgang det luktet svidd av.

Den største sjansen før pause hadde rødtrøyene, da Ryan Giggs forlenget et innlegg fra Fábio med hodet. Newcastle-keeper Tim Krul strakk seg imidlertid så lang han var, og fikk en hånd på ballen rett foran nesa på Wayne Rooney.

Nærmere mål kom altså ingen av lagene før pause, men tre minutter etter hvilen reiste publikum på Old Trafford seg opp i spenning.

Magemål
Da ble Javier Hernández lagt ned av Steven Taylor like utenfor straffefeltet, og Newcastle-spillerne stilte seg opp i mur foran Wayne Rooney. Ikke uten grunn - skuddet gikk rett i muren, men Rooney fikk et ny mulighet på returen. Denne gangen fikk Steven Taylor klarert, men ballen gikk rett i magen på Hernández og i nettet.

1-0 til Manchester United, som fortsatte å kjøre kampen.

De neste minuttene produserte vertene flere store sjanser, uten at ledelse ble doblet.

I stedet var Newcastle plutselig nær ved å svare, da Fabricio Coloccini fikk avslutte fra kort hold kvarteret ut i andre omgang. Bare en utrolig redning fra David De Gea hindret utligningen, som likevel skulle komme - på dramatisk vis.

Rasende Ferdinand
For etter 62 minutter lød en unison pipekonsert fra tribunen. Hatem Ben Arfa, som for øvrig ikke hadde hatt noen stor dag på jobb, hadde nettopp stormet framover for Newcastle. Rio Ferdinand hadde taklet ham, og alle ventet på at dommer Mike Jones skulle peke på hjørneflagget for corner.

I stedet hadde pipeblåseren tatt en prat med sin assistentdommer, og pekt på straffemerket.

Tv-bildene viste at kamplederen tok feil, og at Ferdinand var først på ballen. Dermed var midtstopperens raseri mot Jones velbegrunnet, uten at avgjørelsen lot seg gjøre om.

Demba Ba brydde seg ikke om dramatikken, sendte David De Gea mot venstre, og satte kula rolig i høyre hjørne.

Da ble det for alvor spennende å følge med på kampen som utspilte seg i regnværet i Manchester.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Ellis

Stolpetreff og redning på strek
Vertene pøste på framover, og Newcastles jobb med å stå imot ble ikke enklere da Jonás Gutiérrez pådro seg sitt andre gule kort for dagen drøyt ti minutter før full tid.

Men en heroisk innsats fra gjestenes side - samt storspill bakerst av Tim Krul - gjorde vertene mer og mer frustrerte.

Da Ashley Young traff innsiden av stolpen fire minutter før slutt fikk man liksom følelsen av at det ikke ville seg for Manchester United. På et hjørnespark minuttet senere fikk Hernández avsluttet med hodet, og alle så ballen inne i nettet.

Alle utenom Danny Simpson, som kastet fram beinet og fikk reddet på streken.

Fire minutter på overtid satte Hernández ballen i nettet, men målet ble annullert for offside. Avgjørelsen var tøff, men reprisene viste at «Chicarito» var marginalt på feil side.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.