*Nettavisen* Sport.

- Ikke over for Mayo

Foto: Reuters/Scanpix

TV 2-ekspert Johan Kaggestad tror fortsatt at Iban Mayo kan hevde seg sammenlagt i Tour de France. Mayo ligger 5,27 minutter bak Lance Armstrong før femte etappe.

08.07.04 13:40

- Det er ikke kjørt med tanke på en pallplassering for Iban Mayo. Han kom jo bedre ut av det på lagtempoet enn man fryktet på forhånd, og han er faktisk ikke lenger bak nå enn han var på samme tid i fjor, sier Johan Kaggestad til TV 2 Nettavisen.

Respektløs Armstrong?
Mayo ble det store offeret for massevelten på tirsdagens tredjeetappe. Så snart meldingen kom om at Mayo hadde gått i asfalten, satte US Postal opp et forrykende tempo og kom i mål nesten fire minutter foran Mayo.

«Respektløst», mente mange i Frankrike, som ikke likte at Armstrongs lag kjørte opp et fandenivoldsk tempo mens den gule ledertrøya (som Thor Hushovd syklet i) var i uforskyldt trøbbel.

Vanlig kutyme i Tour de France er å respektere den gule ledertrøya. Det gjorde ikke US Postal og Lance Armstrong i dette tilfellet, mener mange sykkelentusiaster. Og slik gikk Armstrongs frykt for Iban Mayo ut over Thor Hushovd, som også gikk i asfalten i denne massevelten.

Men Hushovd er fortsatt godt med i kampen om den grønne poengtrøya. Verre er det med Iban Mayo, som sammen med Jan Ullrich og Tyler Hamilton ble ansett som Armstrongs største utfordrer i år.

Tro på Hamilton
Etter onsdagens lagtempo ligger Mayo 5,27 minutter etter Lance Armstrong.

- Mayo slipper jo en flat tempoetappe i forhold til i fjor, den er nå flyttet opp i fjellene. Armstrong virker veldig sterk, men har ikke hatt sjanse mot Mayo i fjellene tidligere i år. Men jeg er usikker på hvor mye Armstrong har lagt i det, sier Kaggestad.

TV 2s dyktige ekspertkommentator hadde Iban Mayo som sin favoritt før årets Tour de France.

- Akkurat nå ser jeg Tyler Hamilton som den sterkeste utfordreren. Jan Ullrich er også tettere på i fjor. Han virker bra.

TV 2 sender Tour de France direkte fra klokken 14.00. Vi følger etappen direkte fra den starter klokken 12.45 - klikk her for å følge rittet hos oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag