*Nettavisen* Sport.

- Ikke overrasket over ny dopingsak

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Finsk skijournalist er redd for at Kaisa Varis´ siste dopingsak kan ramme flere.

24.01.08 14:57

Fredag slo bomben ned. Kaisa Varis, som ble tatt for EPO-bruk da hun var langrennsløper i 2005, ble igjen tatt for doping. Og det bare et par uker etter at hun vant sitt første skiskytterrenn.

Les også:- Det er ikke mulig å være så dum

Ikke overrasket
I Finland er man imidlertid ikke sjokkert.

- Vi så jo hvordan det gikk med henne i Val di Fiemme, da hun ble tatt for EPO. Hun har også hatt tett kontakt med Kari-Pekka Kyrö. Så nei, jeg er egentlig ikke overrasket, sier Vasabladets skijournalist, Mikael Nordman, til Nettavisen.

Kyrö er den finske langrennstreneren som ble utestengt på livstid etter den finske dopingskandalen i 2001. Han har senere også vært Varis´ kjæreste.

- Sånn sett er jeg mer overrasket over at skiskytterne i det hele tatt tok henne med på laget igjen, sier Nordman videre.

Frykter konsekvensene
Han føler seg imidlertid helt sikker på at denne siste finske dopingsaken kun handler om Kaisa Varis, og ikke et nytt finsk dopingproblem.

- Det er mest trist for finsk skiskyting, og spesielt unge, lovende Kaisa Mäkäräinen. Skiskyting har ikke vært noen stor sport i Finland de siste årene, og nå er det selvfølgelig en risiko for at noen sponsorer trekker seg ut. Det er en risiko for at dette ikke bare skader Varis, men også Mäkäräinen.

Testet regelmessig
Sjefen for det finske skiskytterforbundet, Janne Hakala, sier at Varis er blitt dopingtestet flere ganger i løpet av sesongen, både under trening og i konkurranser.

- Derfor kom dette som et lyn fra en klar himmel, sier han til det finske nyhetsbyrået, FNB.

Mer vil han ikke si.

Skiforbundets nestformann, Jari Piirainen, er mest irritert.

- Er dette virkelig doping så er det fryktelig irriterende. Ikke bare for utøveren, men også for sporten. Dopingsaker skader alltid sporten. Det er trist, sier han.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Annonsebilag