RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke på grunn av Northug

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagsløper Sjur Røthe dropper trolig et av hovedmålene denne vinteren.

Sjur Røthe ble tatt ut på landslaget foran forrige sesong, etter sin fjerdeplass på femmila under VM i Holmenkollen.

Fjorårssesongen ble imidlertid ikke den største suksessen for vossingen, men etter en sommer med mye god trening ser 24-åringen positivt på den kommende VM-sesongen.

- Jeg føler at det går veldig bra og at formen er på vei. I sommer var jeg en tur i høyden i 20 dager og føler at jeg fikk bra utbytte der, forteller Sjur Røthe til Nettavisen.

- En vinn-vinn-situasjon
I løpet av sommeren har de norske landslagsløperne hatt flere treningsøkter med de tyske langrennsløperne, for å dele erfaring og få internasjonal motstand.

Det å få trene med de tyske utøverne er Røthe veldig positiv til.

- Det har vært bra og så er det jo greit å sjekke nivået deres om sommeren også. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier han.

- De viser oss blant annet en del fine ruter som vi kan trene i. De fleste er nok sterkere på ski, enn rulleski, men på beina er de veldig sterke, forteller vossingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Ikke på grunn av Northug
Røthe har satt seg VM i Val di Fiemme som hovedmålet den kommende sesongen.

Samtidig vraker han trolig Tour de Ski.

- Jeg har satt meg VM som mål, dermed kommer jeg trolig til å droppe Tour de Ski, men jeg har ikke helt bestemt meg, forteller han.

- Jeg tror det er vanskelig å få formtopp til både Tour de Ski og VM, i hvert fall til meg. Det å komme seg tilbake i toppform så fort er vanskelig, sier 24-åringen.

Trolig vil kun landslagsløperne Tord Asle Gjerdalen og Niklas Dyrhaug bli hjelperne til Petter Northug, som ønsker å vinne touren.

Trønderen har selv sagt at det vil være en fordel for han hvis det blir et lite norsk lag.

- En stor fordel for meg. Jeg har spilt inn et ønske om å ha et lite lag. Det er slik jeg vil ha det, fastslår Petter Northug overfor Dagbladet.

Northugs utsagn skal imidlertid ikke ha hatt noe innvirkning på valget til Røthe om å droppe touren.

- Nei, jeg har ikke hørt noe om det. Jeg har som mål å vinne duathon i VM og vil prioritere høydesamling i forbindelse med verdenscuprennene i Canada før jul, forteller Røthe til Nettavisen.

- Jeg vet hvor stort det er å være med i et VM. Det så jeg under VM i Holmenkollen. Jeg vil toppe formen til mesterskapet for å kunne kjempe om gull på duathlondistansen, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Ikke opplevd noe lignende
Tidligere denne uka fortalte Adressa.no at landslagsløperne Eldar Rønning og Kristian Tettli Rennemo hadde blitt drapstruet under en treningsøkt ved Byneset i Trondheim. Sjur Røthe fikk høre historien på samling og forteller til Nettavisen at han ikke har opplevd lignende episoder.

Les også:Landslagsløpere drapstruet under treningstur.

- Vi er på samling og jeg ble fortalt historien i går. Det var nok en mann som ikke er veldig interessert i besøk og som ville beskytte eiendommen sin, flirer Røthe.

- Jeg har ikke opplevd noe lignende. I Voss er det bare vennlige folk, sier Røthe til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere