RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX)

- Ikke råd til å gjøre feil

Sist oppdatert:
Tre ganger på rad har Vålerenga tapt etter personlige feil. Før skjebnekampen mot Mlada Boleslav krever Kjetil Rekdal full skjerping.

VALLE (TV 2 Nettavisen): Vålerenga tapte 1-3 på bortebane i første kamp i andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Det betyr at det norske mesterlaget er videre med to scoringer på hjemmebane onsdag kveld – forutsatt at de holder tett bakover.

Det har de ikke klart i de tre siste kampene. Alle tre har endt med tap – mot Lyn, Mlada Boleslav og Odd Grenland.

- Vi har sluppet inn for mange unødvendige mål etter personlige feil. Mot Lyn var det Thomas Holm, mot Boleslav var det Jarl-André Storbæk og mot Odd var det Freddy dos Santos. Skal vi komme til Champions League, har vi ikke råd til å gjøre sånne feil, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Jevnt i Tsjekkia
Rekdal tror da også at laget skal klare å kvitte seg med feilene. Derfor var det optimismen som rådet på Valle under tirsdagens Vålerenga-trening.

Analysesjef Egil «Drillo» Olsen har dessuten studert opptaket fra den første kampen mot tsjekkerne og funnet ut at forskjellen på lagene ikke er så stor som resultatet skulle tilsi.

- Jeg har faktisk 6-6 i målsjanser. Mlada ledet 4-0 i målsjanser og scoret på sine tre første, poengterer den tidligere landslagssjefen, som i likhet med Kjetil Rekdal legger skylda for det ene målet på Jarl-Andre Storbæk.

- Det var en offensiv feil, ikke en forsvarsfeil, konstaterer han.

«Drillo» tror imidlertid hovedforklaringen på at Vålerenga ble slaktet de første 20 minuttene er å finne i formasjonen de gikk ut i: 3-4-3.

Strukturelle feil
- Både 1-0 og 3-0 kom på grunn av strukturelle feil. Etter at vi la om til 4-4-2 ble kampen helt jevn. Men om det var feil å starte i 3-4-3 må du nesten spørre Kjetil om, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Det kan hende det var en feil, selv om vi har spilt med den formasjonen flere ganger tidligere. Egentlig har vi slitt med strukturen i hele år, uavhengig av formasjon. Men akkurat det er jeg ikke så opptatt av nå. Jeg fokuserer på det vi kan gjøre noe med, og det er kampen på Ullevaal onsdag, sier Kjetil Rekdal.

Både Rekdal og «Drillo» bet seg merke i at Mlada Boleslav ble slitne mot slutten av kampen sist. Det skal Vålerenga utnytte for alt det er verdt på Ullevaal.

- Skal trette dem ut
- Vi skal trette dem ut med aggressivt press og høyt balltempo fra første stund. Det håper vi å få betalt for mot slutten av kampen, sier Rekdal – som ikke vil røpe om han vurderer å kaste inn Rune Lange som joker i en eventuell sluttspurt.

«Drillo» er opptatt av at Vålerenga må utnytte svakhetene ved Boleslavs markeringsorienterte forsvarsspill.

- Med mange samtidige bevegelser på topp er det mulig å ta dem på senga, konstaterer han.

Vålerengas vinnerresept er i hvert fall klinkende klar.

- Vi skal sette et voldsomt trykk på dem fra start. Kommer vi i dytten, har jeg stor tro på at dette kan gå vår vei, sier Kjetil Rekdal.

Sannsynlig Vålerenga-lag (4-4-2): Arni Gautur Arason – Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen – Freddy dos Santos, Thomas Holm, Ardian Gashi, Christian Grindheim – Tore André Flo, Daniel Fredheim Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere