- Ikke Royal League ennå

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): Aalesund hadde størst grunn til å være fornøyd etter en usedvanlig svak fotballkamp på Aspmyra søndag. - Det er enda litt tidlig å satse på plass i Royal League neste år, slår Aafk- trener Ivar Morten Normark fast.

23.05.05 06:03

BODØ/GLIMT- AALESUND 0-0: Etter godt spill og til tider dominans i hjemmekampene mot Rosenborg og Vålerenga, ventet Bodø-publikummet på tre poeng og hjemmeseier da bunnkollega Aalesund gjestet Aspmyra i eliteseriens åttende serierunde. I stedet ble det et eneste langt gjesp for de som gadd å overvære samtlige 90 minutter.

HER KAN DU SE MÅLENE

Dårlig bane
- Dette var ingen god kamp fra noen av lagene. Vi har mye å gå på i forhold til egne dødballer og overganger. Noe av det må den dårlige banen ta skylda for, sier Normark til TV 2 Nettavisen. Han får støtte av Glimt-trener Ola Haldorsen.

- Banen er veldig dårlig, og vi jobber nå med å få kunstgress på Aspmyra, sier han. I likhet med Normark så heller ikke Glimt-treneren det helt store å glede seg over.

Hjemmelaget bar preg av at midtbanemotor Runar Berg sonet for tre gule kort, uten at Haldorsen la nevneverdig vekt på det etter kampen.

- Vi må bare forholde oss til de spillerne vi har tilgjengelig. Guttene skal ha ros for at de står på i dag. Som i tidligere kamper kunne vi avgjort til vår fordel, men det vil seg liksom ikke.

Forsvarskjempen Fredrik Kjølner savner nøkkelspillere som Runar Berg og Cato Hansen, men mener laget er godt nok til å slå Aalesund likevel.

- Grunnen til at vi ikke vinner i dag, er at vi ikke er flinke nok til å fylle etter med folk når vi går i angrep. Da blir det veldig vanskelig å få mål, sier Kjølner. Han synes heller ikke det er rart at laget sliter.

Kritisk til kampoppsettet
- Vi har en liten stall, og med det kampprogrammet vi har hatt i det siste, er det jo ikke rart vi virker tunge utpå der. Jeg stiller spørsmålstegn ved kampoppsettet til NFF, sier Glimt-kapteinen.

Han synes for eksempel det er helt på trynet av forbundet og sette opp de to første cuprundene så tett – i tillegg til alle seriekampene.

Også Aalesund måtte unnvære noen av sine faste spillere, blant annet keeper Brown og tidligere Glimt-spiller Christian Steen. Fravær av spillere og en dårlig kamp til tross: Ivar Morten Normark ville ikke svartmale situasjonen.

- Det er ikke hver dag vi unngår baklengsmål og tar poeng. Det skal vi hjem å feire, sier Normark entusiastisk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.