Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke så brutalt som jeg trodde

Dette sier de norske politikerne som besøkte UFC Stockholm.

STOCKHOLM (Nettavisen): Da UFC besøkte Stockholm i helgen, var Mette Hanekamhaug fra Frp og Rannveig Kvifte Andresen fra SV blant de snaut 15.000 tilskuerne i Globen.

Det norske MMA-forbundet hadde invitert politikerne til arrangementet og et seminar i forkant av selve stevnet.

På seminaret fikk politikerne et innblikk i legaliseringsprosessen i Sverige, generell informasjon om MMA som sport, samt hvordan det politiske og organisatoriske arbeidet rundt idretten kan gjøres.

- Særdeles godt inntrykk
Mette Hanekamhaug reiste hjem til Oslo med et positivt inntrykk.

- Jeg sitter igjen med et særdeles godt inntrykk etter dette besøket. Jeg har virkelig fått en god innsikt og forståelse av sporten, både hvordan den utøves, hvordan utøverne tenker og trener og hele det medisinske apparatet rundt den, sier Hanekamhaug til Nettavisen.

- Det å få muligheten til å oppleve et slikt arrangement så tett ga et realistisk inntrykk av sporten, og jeg må si at jeg sitter igjen med utelukkende positive tanker, sier hun.

På grunn av knockoutloven, er det forbudt å konkurrere i Mixed Martial Arts i Norge. Hanekamhaug ser ikke for seg at det vil endre seg slik det ser ut i dag.

- Med dagens regjering er nok dette en umulighet, all den tid de har vist stor subjektiv motstand og moralisme i spørsmål om legalisering av proffboksing.

Hanekamhaug mener det er synd at Høyre valgte ikke å prioritere en tur til Stockholm.

Til tross for at Frp ikke har tatt stilling til spørsmålet om legalisering av MMA, ser hun en åpning for dette.

- Det er verdens raskest voksende sport, interessen er økende, det medisinske apparatet er enestående, og jeg er sikker på at mine kolleger og eventuelle regjeringspartnere til høsten vil se at en åpning for denne sporten i Norge er naturlig.

Andresen: - Tryggere enn boksing
Også Rannveig Kvifte Andresen er imponert over den medisinske oppfølgingen. I motsetning til mange rasende fans, satte Andresen pris på at det svenske MMA-forbundet nektet Alexander Gustafsson å gå kamp på grunn av et kutt over øyet.

- Jeg synes mange av kampene var veldig interessante og var ikke så voldelige og brutale som jeg hadde trodd. Men så var det jo også et par kamper som gjorde at jeg fortsetter å være skeptisk til idretter med knockoutformål, sier Kvifte Andresen til MMA-Norway.com.

Til tross for at hun ikke likte alt hun fikk se i Globen lørdag, satt Kvifte Andresen igjen med et bedre inntrykk enn før hun dro.

- Jeg har fått et positivt inntrykk, og jeg føler jo at dette er mindre brutalt enn profesjonell boksing. Det er mye mindre slag mot hodet, og det er ikke den samme følelsen av man her skal prøve å få en knockout fortest mulig, som i boksing.

- Jeg synes også det er veldig fint at man ikke har den tellingen som man har i boksing - hvor man da kommer seg opp og så kan man fortsette. Det skjer jo ikke her og det er måten dommerne har brutt inn på i flere av kampene her, synes jeg er positivt.

Matt Mitriones knockout mot Phil De Fries etter 19 sekunder var blant tingene som brente seg fast som noe ikke like positivt.

- Jeg synes det gjorde litt vondt å se på, og jeg tror ikke han hadde det bra etterpå. Men så blir jeg jo beroliget når jeg hører andre si at han sannsynligvis har karantene ganske lenge etterpå.

Neste UFC-stevne arrangeres kommende helg, da det er finale i reality-serien The Ultimate Fighter. Blant de største navnene på stevnet, er Urijah Faber, Scott Jorgensen, Travis Browne og Gabriel Gonzaga.

UFC kommer også til å arrangere organisasjonens andre kvinnekamp i historien på dette stevnet, da Miesha Tate møter Cat Zingano.

Les mer om UFC Stockholm i vår kampsportseksjon

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket